Volkswagen heeft last van zwakke Russische automarkt

Volkswagen schroeft de productie in Rusland terug. Het Duitse autoconcern ziet zich gedwongen 750 banen te schrappen bij zijn fabriek in Kaluga, meldt het FD in artikelen op 24 en 31 maart 2015.

De huidige zwakke Russische automarkt dwingt Volkswagen tot het nemen van maatregelen. De vraag naar nieuwe auto’s stortte vorig jaar in en ook voor dit jaar houden analisten rekening met een daling van de vraag met zo’n 25 procent.

In Kaluga, een stad op 160 kilometer ten zuidwesten van Moskou, produceert Volkswagen de modellen Polo en Tiguan en de Skoda-merken Fabia en Octavia. Eerder beperkte Volkswagen de productie van auto’s in Kaluga al met tienduizenden exemplaren per jaar.

Vorige week maakte Volkswagen bekend dat in Kaluga 750 arbeidsplaatsen moeten verdwijnen, op een totaal van 4800. Een deel van het overtollige personeel kan worden overgeplaatst naar Duitsland of naar een motorenfabriek die Volkswagen later dit jaar in Rusland wil openen.

Overigens beperkten ook andere autofabrikanten het afgelopen jaar de productie in Rusland. Zo stuurde het Amerikaanse concern Ford vorig jaar al honderden mensen de laan uit en General Motors – eveneens Amerikaans – koos er zelfs voor om helemaal uit Rusland te vertrekken.