Vleesverwerker Vion sluit varkensslachterij in Druten

Vion Food Group in Eindhoven, de grootste vleesverwerker van Europa, moet efficiënter gaan werken en reorganiseert daarom. In Nederland betekent het dat één van de vijf varkensslachterijen zal worden gesloten. Het gaat om de vestiging in het Gelderse Druten, waar varkensvlees voor onder meer Albert Heijn wordt verwerkt. Dat meldt het FD op 16 juni 2012.

Het bestuur van Vion grijpt in omdat de winstgevendheid onder druk staat. Vorig jaar kelderde de nettowinst van tachtig miljoen euro naar veertien miljoen euro door slechte marktomstandigheden. Het bedrijf kon de gestegen inkoopprijzen voor vlees niet of nauwelijks doorberekenen aan afnemers.

Een deel van de activiteiten van de slachterij in Druten wordt ondergebracht bij slachterijen in Boxtel en Groenlo. Door de ingreep daar verdwijnen 180 functies. Daarnaast vervallen er ook vele tientallen banen bij Distrifresh en Encebe Vleeswaren, beide in Boxtel. En ook in Duitsland worden slachtbedrijven samengevoegd. Die ingreep kost bijna 300 banen.