Vierde 3PL concurrentieonderzoek 2013

3PL Subway 3.0Supply Chain Magazine brengt momenteel voor de vierde achtereenvolgende keer de Nederlandse markt van logistiek dienstverleners overzichtelijk in kaart. De redactie vraagt logistiek dienstverleners daartoe een vragenlijst in te vullen met vragen over hun specialisaties en referenties. Ook wil de redactie weten welke logistieke spelers ze het vaakst tegenkomen bij tenders van verladers in bepaalde branches om het concurrentieveld helder te krijgen.

 

Hoe ziet de logistieke dienstverlening van Nederland er uit en wat is het onderscheidend vermogen van de spelers in deze markt? In 2010 bracht Supply Chain Magazine voor het eerst letterlijk de Nederlandse markt van logistiek dienstverleners in kaart. De redactie ontwikkelde een methode om de input van de vragenlijsten om te zetten in een praktische 3PL-metrokaart.

Op de kaart staan logistiek dienstverleners uit de top 50 Logistiek Dienstverleners (zoals jaarlijks gepubliceerd door TNO in samenwerking met vakblad Logistiek) en hun bewezen soorten diensten in specifieke branches op een overzichtelijk en gemakkelijk te begrijpen manier weergegeven. Vanwege de opkomst van e-fulfillment voegde Supply Chain Magazine vorig jaar een specifieke metrolijn met e-fulfillmentspecialisten toe.

Op de kaart zetten

Vindt u dat uw bedrijf ook een plek op de kaart verdient? Download dan hier het vragenformulier en vul in de rechter kolom uw antwoorden op de vragen in. Sla het document op met uw bedrijfsnaam aan het begin van de documentnaam en mail dit uiterlijk woensdag 15 mei 2013 naar: martijn.lofvers@supplychainmedia.nl

>>Klik hier voor de vorige gepubliceerde 3PL-metrokaart uit 2012