Vier nieuwe verladers versterken Biceps Network

Vier nieuwe verladers en hun wereldwijde supply chains versterken het Biceps Network. Ze bundelen hun krachten voor het realiseren van een meer duurzame scheepvaart. De nieuwkomers zijn Farm Frites, IOI Loders Croklaan, Lamb Weston / Meijer en Vion Food Group.

Biceps staat voor ‘Boosting Initiatives for Collaborative Emission-reduction with the Power Shippers’. De zeevrachtverladers AB InBev, AkzoNobel, DSM, FrieslandCampina en Huntsman maken al langer deel uit van het Biceps Network.

Met de komst van Farm Frites, IOI Loders Croklaan, Lamb Weston / Meijer en Vion Food Group telt het Biceps Network nu dus negen verladers. De verladers zullen samen met andere partners in de keten de dialoog aangaan voor duurzame verbeteringen en versnelling van innovaties in de scheepvaart.

De bij het netwerk aangesloten verladers zullen ook het Biceps Rating System in hun inkoopprocessen voor wereldwijde goederenstromen per zeevracht integreren en zo de daadwerkelijke duurzaamheidsprestaties van rederijen meewegen in de toewijzing aan rederijen.