Vice President Final Assembly bij VDL Nedcar

Het bedrijf:

VDL Nedcar in Born is één van de meest geavanceerde onafhankelijke autofabrikanten van Europa. Door een sterk geautomatiseerd productieproces met meer dan 1.500 robots en de inzet van zo’n 6.300 medewerkers wordt een kwalitatief topproduct afgeleverd aan diverse klanten in de automotive industrie. Sinds de start in 1967 zijn er meer dan 5 miljoen auto’s (DAF, Volvo, Smart, Mitsubishi, MINI, BMW) in Born geproduceerd. Momenteel bouwt VDL Nedcar als onafhankelijk autoproducent voor BMW de MINI Cabrio en MINI Countryman en BMW X1. Naast de serieproductie van personenauto’s worden er ook persdelen voor diverse klanten geproduceerd. VDL Nedcar is onderdeel van de VDL Groep.

Met het oog op de verdere groei en professionalisering van haar productieprocessen is VDL Nedcar op zoek naar een:

VICE PRESIDENT Final Assembly (FAS)

Uw taken en verantwoordelijkheden:

 • Beheer en borging van de algehele dagelijkse prestaties van de om te voldoen aan alle gestelde “PQCD” doelstellingen, met inbegrip van korte en lange termijnplanning van financials, productie, kwaliteit, veiligheid en milieu aspecten.
 • Mee ontwikkelen van operationele strategie voor de overkoepelende organisatie-eenheid en op basis hiervan het ontwikkelen van tactiek en plan voor implementatie.
 • Het plannen, overeenkomen en managen van de begroting inclusief het personeelsbestand volgens vooropgestelde KPI’s. Naleving van de begrotingsdoelstellingen, het introduceren en begeleiden van stabiliserende en kostenbesparende maatregelen inclusief het ontwikkelen van een kostenbewust personeelsbeleid. Eindverantwoordelijk voor budget, kosten planning en jaarlijkse efficiency programma (3-5%).
 • Implementeert lean manufacturing concepten volgens het operating model om de gestelde doelen te kunnen verwezenlijken en borgen.
 • Zorgdragen dat de Final Assembly een zelfsturende eenheid waarbij deze unit vanuit een controlerend naar een zelfregulerende karakter gaat.
 • Beheren en ontwikkelen van een cultuurbeleid binnen de Final Assembly om te zorgen voor een productieve, gezonde werkomgeving waarbinnen personeelsontwikkeling en groei mogelijk is. Dit wordt onder andere gerealiseerd door het uitdragen van de 7 kernwaarden: Samenwerken, Ondernemen, Respecteren, Betrokkenheid, Eerlijkheid, Waardering, Flexibiliteit.
 • Het creëren van een lerende organisatie waarbinnen het mogelijk is medewerkers voortdurend te ontwikkelen en uit te dagen om te kunnen blijven groeien.
 • Zorgdragen voor een effectieve communicatie via het shopfloormanagement-systeem binnen de Final Assembly: Meeting / Taak / rol structuur van General Managers, Afdelingshoofden, Rayonleiders en Coördinatoren.
 • Is onderdeel van het VDL Nedcar Managementteam en brengt verslag uit over de kwaliteit, planning, productie status, budgetten, veiligheid en milieuthema’s. Draagt zorg voor naleving van de product-specifieke en Final assembly-specifieke milieu- en overheids- voorschriften
 • Draagt er zorg voor dat alle medewerkerswerken conform de voorschriften en richtlijnen die van toepassing zijn en in acht moeten worden genomen. Draagt onderwerpen aan ter verbetering van de voorschriften.
 • Ontwikkelen en onderhouden van een netwerk van collegae binnen VDL Nedcar en haar klant(en), noodzakelijk voor het uitwisselen van ervaringen en “best practices” en om verdere kennis en vaardigheden te kunnen verwerven.
 • Draagt bij tot de ontwikkeling en uitvoering van brede strategieën binnen VDL Nedcar.
 • Houdt toezicht op de ontwikkeling en implementatie van bestaande en nieuwe productietechnologieën volgens het operating model system.
 • Direct reports: 6 afdelingshoofden, 3 engineers (staf). Indirect 56 rayonleiders en 4 shiftleaders.

Wie zoeken we:

 • Academisch werk en denkniveau
 • 5-8 jaar ervaring in planning, ontwikkeling en uitvoering van productieprocessen en technologieën, bij voorkeur binnen de Automotive omgeving.
 • 8 + jaar leidinggevende ervaring binnen een productieomgeving. Waarbij opleiding, begeleiding en ontwikkeling van personeel centraal stond binnen een veeleisende werkomgeving.
 • Een duidelijke pre is wanneer de kandidaat uitgebreide kennis heeft van montagesystemen (of een aantoonbare affiniteit)
 • Moet beschikken over uitstekende kennis van en ervaring hebben met LEAN manufacturing.
 • Moet beschikken over groot aanpassingsvermogen, de taal van de werkvloer kunnen spreken en aanvoelen
 • Moet beschikken over uitstekende interpersoonlijke vaardigheden met het vermogen om te werken in een interculturele, snel tempo, veranderende en groeiende werkomgeving.

Wat bieden we u:

Werken bij VDL Nedcar betekent dat u onderdeel bent van het internationale industriële familiebedrijf VDL Groep, waar continuïteit hoog in het vaandel staat. Samenwerken op een professionele manier in een informele, no-nonsense omgeving waar open communicatie de boventoon voert. Daarnaast is er veel ruimte om direct bij te dragen aan het succes van de onderneming en ondernemerschap. Verder bieden wij een marktconform salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. U maakt in deze rol deel uit van het senior managementteam van VDL Nedcar.

Heeft u interesse in deze functie? Meldt u dan aan via onze website www.grassgreenereurope.com en klik op deze link. Voor vragen over deze vacature kunt u mailen naar eli@grassgreenereurope.com of neem contact met ons op (0165) 52 10 04.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.