Verkiezing Supply Chain Professional 2013

In 2013 organiseren Supply Chain Magazine en partner BLMC voor de zesde keer de verkiezing van de Supply Chain Professional. Op woensdag 17 april zal BLMC de kandidaten onderwerpen  aan gebruikelijke intensieve assessments. Het selectietraject van verkiezing, dat ook nu weer is opgezet als een vacature waarop kandidaten kunnen solliciteren, zal dit jaar nog een tandje zwaarder worden dan de andere jaren.

De assessments zijn niet alleen bedoeld om de jury te helpen de beste Supply Chain Professional van 2012 te vinden, maar helpen kandidaten ook in hun persoonlijke groei. Waar vorig jaar voor het eerst psychologen werden betrokken bij de voorselectie, zijn er dit jaar voor het eerst Human Resource-managers bij.

De kandidaten zullen zich dit jaar bovendien weer buigen over een business case. In deze business case zijn dit jaar zes thema’s verwerkt die naar voren kwamen uit de startconferentie van het Supply Chain Excellence Leadership Platform (SCELP), een nieuw platform voor en door eindbeslissers in de supply chain. Initiatiefnemers zijn Michel van Buren van BLMC en Jack van der Veen hoogleraar bij Nyenrode Business University, beiden juryleden van de Supply Chain Professional verkiezing.

De ambities die werden uitgesproken tijdens deze bijeenkomst waren dat supply chain management in Nederland over vijf jaar Internationaal leidend en maatgevend moet zijn, een strategische positie in de boardroom hebben ingenomen, nieuwe vormen van leiderschap toepassen om samenwerking binnen organisaties en binnen netwerken te realiseren en breed in de maatschappij worden gewaardeerd als belangrijke bron van economische groei, sociale vernieuwing en duurzaamheid.

Binnenkort zal bekend worden welke kandidaten het selectietraject ingaan. De jury beslist wie van deze kandidaten doorgaat naar de grote finale in Rotterdam op 12 juni.

Meer informatie: www.supplychainprofessional.nl