Verfproducent maakt track & trace-proces transparant met Simply POD

Simply POD

Verfproducent Betek is er met hulp van Simply Deliver in geslaagd de kwaliteit van de logistieke keten te verbeteren. Met Simply POD is onder andere het track & trace-proces transparanter gemaakt en bovendien de hoeveelheid administratieve handelingen flink gereduceerd.

De snelle groei van Betek stelde de verfproducent voor een luxeprobleem: een sterke groei van het aantal dagelijkse zendingen. Het bedrijf verzorgt meer dan 200 leveringen per dag en schakelt daarvoor een tiental logistiek dienstverleners in. De groeispurt maakte de producent ook duidelijk dat het bedrijf het gebrek aan transparantie in de logistieke activiteiten aan moest pakken.

Aan Betek de keuze: meer in tijd en mensen investeren óf een slimme oplossing aanschaffen. Omdat het primaire doel het terugdringen van het aantal onverwachte gebeurtenissen was, ging de voorkeur uit naar een duurzame, betaalbare en snel te implementeren oplossing. Die werd gevonden bij Simply Deliver in de vorm van een applicatie voor het beheren van alle track & trace-activiteiten en de mogelijkheid tot het sturen van een digitale ‘proof of delivery’ (POD).

Datakoppeling met ERP

Simply Deliver leverde Betek een mobiele oplossing waarmee het de track & trace-data en de POD-functie koppelt aan het ERP van de producent. Simply Deliver is geïntegreerd in SAP. Het ERP stuurt transportverzoeken naar het mobiele platform en Simply POD controleert of de chauffeur bekend is of niet. Afhankelijk van de uitkomst hiervan stuurt de applicatie de instructies naar de chauffeur of een derde partij die vervolgens een 3PL-dienstverlener inschakelt.

Logistiek manager Mehmet Alpa van Betek was aanvankelijk sceptisch, maar toont zich nu zeer tevreden. De gerealiseerde besparingen zijn groot. De hoeveelheid administratieve handelingen is enorm gereduceerd, vertragingen in het factureringsproces zijn verminderd. Ook hadden gebruikers van Simply POD geen training nodig omdat in het systeem veel handelingen geautomatiseerd zijn en de applicatie alle informatie zelf en real-time synchroniseert met SAP.