V&D-leveranciers willen geld zien van Sun Capital

Leveranciers van het failliete V&D gaan proberen de geleden schade te verhalen op eigenaar Sun Capital én op bestuursvoorzitter John van der Ent. Advocaat Wies Janssen van Fort Advocaten, dat samen met Ten Holter Noordam Advocaten een rechtszaak namens de leveranciers voorbereidt, laat in het FD van 27 februari 2016 weten dat een collectieve actie wordt overwogen.

Het initiatief voor de procedure werd genomen tijdens een bijeenkomst van dertig leveranciers in Zeist. Zij voelen zich misleid; niet alleen door Sun Capital, maar ook door Van der Ent. Na de herfinanciering van de warenhuisketen afgelopen zomer zegde Sun Capital toe de financiering voor de komende vier jaar te garanderen, aldus de leveranciers. Van der Ent zou tijdens een bijeenkomst benadrukt hebben dat leveranciers zich geen zorgen hoefden te maken, aldus de advocaat.

Extra veel besteld

Janssen heeft de bestuursvoorzitter inmiddels een brief gestuurd om hem te informeren dat de gedupeerde leveranciers alle schade op hem persoonlijk willen verhalen. Als dat lukt, zou de bestuursaansprakelijkheidsverzekering van de oud-topman moeten uitkeren. De op de bijeenkomst aanwezige leveranciers stellen dat V&D extra veel bij hen heeft besteld. Dat gaf hen de indruk dat de warenhuisketen veel vertrouwen in de toekomst had.

Overigens starten de V&D-leveranciers ook een collectieve procedure tegen de bij het faillissement betrokken curatoren over de inkoopvoorwaarden van de warenhuisketen. Daarmee hopen ze een deel van de geleverde goederen terug te krijgen.