Vaker samenwerking tussen Nederlandse en Turkse 3PL

Niet alleen producenten maar ook logistiek dienstverleners weten hun weg naar en in Turkije te vinden. De strategie hiervoor lijkt samenwerking met een lokale logistiek dienstverlener te zijn. Zo ging KLG Europe per 1 augustus 2013 een samenwerking aan met de Turkse logistieke dienstverlener Ekol en werkt Wim Bosman Expeditie sinds juni 2013 samen met samen met SerTrans, met hoofdkantoor in Istanbul. In juli verwierf HTS Groep een meerderheidsbelang in het Turks logistiek bedrijf Mars Logistics Group.

 

KLG Europe wil naast het vervoer over de weg intensief verder bouwen aan zijn intermodale positie. De KLG vestiging in Istanbul wordt daarom in de organisatie van Ekol geïntegreerd, dat naast een enorme eigen vrachtautovloot op een aantal lijnen binnen Europa eigen treinen inzet. De belangrijkste reden om de eigen vestiging over te dragen aan Ekol is de enorme groei van het verkeer naar Turkije en het Midden Oosten en de sterk toegenomen eisen van de klanten. Ekol heeft in Europa 1.000 personeelsleden en in Turkije 4.000 personeelsleden. Het bedrijf heeft 2.000 trailers en een warehouse capaciteit van 400.000 vierkante meter.

Wim Bosman

De samenwerking met Sertrans ontstond eerder dit jaar met Wim Bosman België. Wim Bosman Nederland wisselt nu ook naar deze agent zodat alle Wim Bosman-vestigingen in Europa nu één partner hebben. Sertrans biedt een totale gebiedsdekking op de Turkse markt. Met internationale expertise en filialen door heel Turkije (in Istanbul, Samandira, Gebze, Guzelce, Izmir, Ankara, Bursa en Adana) heeft Sertrans een dekkend netwerk met uitgebreide services.

Met deze nieuwe partner zal de frequentie van vertrek vanuit Nederland naar Turkije uitgebreid worden naar dagelijkse LTL en FTL vertrekken. Daarnaast zullen er twee maal per week vertrekken plaatsvinden met betrekking tot groupage diensten. De zendingen hebben een looptijd van 5 tot 6 dagen tot aan de douaneterminals.

Hitachi Transport System

TurkijeHTS Groep bereikte in juli 2013 een overeenkomst bereikt met Mars Logistics Group, waarvan het hoofdkantoor in Istanbul staat. In het kader van de overeenkomst zal HTS Groep per 1 oktober 2013 51 procent van de aandelen van Mars Logistics Group verwerven. Met deze overname opent de HTS Groep de eerste vestiging in Turkije, een land dat de HTS Groep beschouwt als een gemakkelijk vervoersknooppunt tussen Europa, Rusland, Noord-Afrika en het Midden-Oosten.

Door de krachten te bundelen met Mars Logistics Group zal HTS Groep toegang verkrijgen tot de logistieke infrastructuur in Turkije en de bestaande intermodale (weg, water en spoor) en expeditie activiteiten naar Europa van de Mars Logistics Group. De overname zal ook voordelig zijn voor de huidige logistieke activiteiten van de HTS Groep in Oost-Europa en Rusland.

International Supply Chain Summit Istanbul

Op 25 en 26 september organiseren een aantal Nederlandse spelers (Slimstock, Supply Chain Movement, MP Objects, DSV en The Fresh Connection) een internationale conferentie in Istanbul voor supply chain of logistieke professionals die interesse hebben in Turkije als groeimarkt of supply chain hub. Ivanka Janssen, supply chain director van Diageo, geeft hier een presentatie. Ook spreken Marcel van Rossum, Senior Director EMEA bij Johnson & Johnson, en Heiko Schaefer, VP Fashion Operations bij Adidas. Daarnaast sprekers van DSV, Loder Logistics Association, Slimstock, Tofaş, Arçelik en Ferrero.

Meer informatie: http://iscsi2013.com/