Ketenregisseur bij Portaal

Ketenregisseur Portaal

Ben jij een kei in het vinden en aangaan van partnerships en ben je goed in onderhouden van relaties? Dan zoekt Portaal jou! Als ketenregisseur weet jij de ketencontracten goed uit te nutten. Om er zo voor te zorgen dat zij hun missie ‘bijdragen aan goed samenleven’ waar kunnen maken.  

Lees het interview met Dennis Swart over de ontwikkelingen bij deze inkooporganisatie.

Wat ga je doen?

Als ketenregisseur zorg jij ervoor dat lopende ketencontracten worden onderhouden en nieuwe contracten slim en efficiënt zijn ingericht en geïmplementeerd in de organisatie. Je bewaakt de prestaties, en daar waar nodig stel je bij of maak je nieuwe afspraken.  

Je weet het maximale uit de samenwerking tussen jouw interne opdrachtgevers en de externe leveranciers te halen. Je adviseert en ondersteunt de (programma)managers en projectteams van vastgoedprojecten (on)gevraagd vanuit je deskundigheid op het vlak van ketensamenwerking, RGS en andere samenwerkingsvormen. Daarnaast onderhoud je vanzelfsprekend ook contacten met leveranciers (keten en RGS partners) en met externe partijen (zoals collega corporaties, brancheorganisaties en landelijk opererende platforms) die van belang zijn voor het realiseren van de Portaal doelstellingen binnen de ketensamenwerkingen. 

Verder analyseer en onderzoek jij in- en externe ontwikkelingen en ben jij verantwoordelijk voor de beleidsvorming en implementatie rondom ketencontracten in relatie tot externe wet- en regelgeving en (overige) interne beleidskaders.  

Ben jij de nieuwe collega? Dan…

Ga jij de uitdaging aan om de ketensamenwerkingen met de markt verder te verbeteren. Je wordt hiërarchisch aangestuurd door de directeur Vastgoedprojecten en legt daar verantwoording aan af.   

Hier herken jij jezelf in:

 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie of werkomgeving; 
 • Je hebt kennis van contractmanagement-methode(n) en up-to-date kennis in de woningbouwsector; 
 • Je hebt ruime ervaring in het inrichten en begeleiden van innovatieve samenwerkingsvormen als Co-making/RGS/Keten/UAV-gc; 
 • Je hebt ervaring met het leggen van verbindingen, beter en slimmer samenwerken; 
 • Je bent een bemiddelaar in lastige situaties, faciliterend én kritische vriend in samenwerkingen;   
 • Je hebt een nieuwsgierige en open houding, bent organisatiesensitief en adviesvaardig met overtuigingskracht Je bent innovatief en weet je partners uit te dagen om continu te verbeteren en dit ook meetbaar te maken; 
 • Je hebt een brede blik op vastgoed (beheer en ontwikkeling) en op aanpalende terreinen en ziet dwarsverbanden tussen thema’s en kunt die aan elkaar verbinden.  

Portaal gaat voor resultaat, en geloft erin dat je dit bereikt door een goede samenwerking met collega’s en relaties. Hierbij handelen ze altijd vanuit hun kernwaarden samen, lef en vertrouwen. 

Wat bieden zij jou?

 • een jaarcontract voor 32-36 uur per week; 
 • een marktconform salaris passend binnen de CAO Woondiensten.   
 • een kilometervergoeding of 100% vergoeding van je OV-kosten; 
 • een eindejaarsuitkering; 
 • een opleidingsbudget dat je naar eigen inzicht mag besteden aan je ontwikkeling. 

Bij Portaal vinden ze een goede werk/privé balans belangrijk. Daarom bieden zij je de mogelijkheid om op kantoor én thuis te werken. Je ontvangt een thuiswerkbudget om je werkplek goed in te kunnen richten en je krijgt een thuiswerkvergoeding. Ook kun je je werkuren flexibel over de week verdelen.  

Ze hebben een vitaliteitsbudget waarmee jij je sportschoolabonnement kunt betalen, óf wat je op kunt tellen bij je opleidingsbudget.   

Over Portaal

Portaal is een grote en ambitieuze woningcorporatie. In totaal beheren ze zo’n 52.000 woningen. Zij willen meer dan alleen betaalbare woningen bouwen, beheren en renoveren. Ze dragen bij aan goed samenleven in de wijken. Dat doen ze door zich in te zetten voor leefbare en veilige buurten waar mensen naar elkaar omkijken en kunnen wonen in duurzame woningen.  

De vijf regiokantoren zijn verspreid over het midden van Nederland. Ze zijn te vinden in Leiden, Utrecht, Amersfoort, Arnhem en Nijmegen. Het Huis van Portaal in Utrecht is het centrale ontmoetingspunt. 

Reageren en contact

Ben je enthousiast geworden over deze functie? Fijn!  

Stuur dan voor 25 december je motivatiebrief en cv op via deze sollicitatielink.
Wil je eerst meer weten? Marlies Krol, directeur Vastgoedprojecten staat je graag te woord via 06- 3761 6133.

Na de sluitingsdatum hoor je uiterlijk binnen een week of je wordt uitgenodigd voor het eerste gesprek. Hebben jullie een klik? Dan volgt een online assessment en een tweede gesprek.  

Goed om te weten

Een verklaring omtrent gedrag maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. 

Zij vinden het belangrijk dat iedereen die bij hen woont of werkt, zich gerespecteerd en thuis voelt. Ze voeren een actief diversiteitsbeleid om ongelijkheid tegen te gaan, drempels weg te nemen en iedereen gelijke kansen te bieden. Iedereen die zich herkent in het functieprofiel nodigen ze van harte uit te reageren.  

Op zoek naar een andere functie binnen de supply chain? Bekijk dan het overzicht van alle openstaande vacatures >>