Hoofd Logistiek bij Alliade Zorggroep

De functie

Heb jij kennis van logistieke processen, ruime ervaring als leidinggevende en ben je daarnaast een echte verbinder? Lees dan snel verder!
Bij Zorggroep Alliade zijn wij voor de logistieke afdeling namelijk per direct op zoek naar een:

Hoofd Logistiek

36 uur per week, in eerste instantie voor de duur van één jaar

Waar ga je werken?

Zorggroep Alliade bestaat uit organisaties die persoonlijke, deskundige en vernieuwende zorg, ondersteuning en behandeling bieden. Het Alliade Service Centrum (ASC) verricht werkzaamheden ten behoeve van Zorggroep Alliade en de aangesloten zorgpartners. De afdeling Logistiek maakt deel uit van het ASC.

De afdeling Logistiek bestaat uit de onderdelen cliëntenvervoer, wasserij, linnenvoorziening en centraal magazijn. Onder verantwoordelijkheid van Logistiek vindt ook de fysieke distributie plaats naar de meer dan honderd zorglocaties. Kerntaak van de afdeling is ervoor te zorgen dat het cliëntenvervoer, de goederenstromen, het wasproces en de magazijnfunctie zeer efficiënt worden ingericht en verlopen, met als resultaat een tevreden klant en heldere financiële verantwoording.

Wat ga je doen?

Jij rapporteert rechtstreeks aan de manager Inkoop & Ondersteuning en geeft leiding aan ruim 30 medewerkers. Het accent van de functie ligt op het verbeteren van het cliëntenvervoer en de logistiek van alle goederenstromen, zoals de efficiency van de werkprocessen, geldstromen, de kwaliteit van dienstverlening, voorraadbeheer en het bestelproces. Voor advies op het gebied van logistieke processen ben jij daarnaast binnen heel Alliade het vaste aanspreekpunt.

Binnen de afdeling Logistiek organiseer, coördineer, plan en verdeel je de werkzaamheden. Je stelt daarnaast het jaarplan op, ontwikkelt op tactisch niveau het beleid en bewaakt of de werkzaamheden aan de gestelde kwaliteitscriteria voldoen. Ook (her)ontwikkel je de interne bedrijfsvoering en lever je de juiste informatie aan voor de begroting en investeringsbegroting. Je werkt hierbij nauw samen met de afdelingen Financiële Administratie en Inkoop en weet eveneens aansluiting te vinden bij de behoeftes van de (interne) klant.

Wat vragen wij van jou?

Jij bent van nature iemand die snel de verbinding weet te leggen op diverse (organisatie)niveaus en overstijgend kan denken. Jij kunt goed uitzoomen en weet hoofd- van bijzaken te onderscheiden. Samen met jouw analytische blik zorgt dit ervoor dat je uitstekend in staat bent om logistieke processen te doorgronden en te optimaliseren, zonder hierbij de diverse belangen uit het oog te verliezen. Je hebt daarnaast feeling voor de cultuur en de fase waarin de afdeling logistiek zich bevindt en weet de afdeling verder te professionaliseren. Je beschikt eveneens over empathie, organisatiesensitiviteit en innovatief vermogen.

Overige functie-eisen:

  • Passende afgeronde hbo-opleiding (bijvoorbeeld Bedrijfskunde, Bedrijfseconomie of Logistiek Management).
  • Aantal jaren werkervaring als leidinggevende binnen een vergelijkbare functie.
  • Ervaring op tactisch niveau.

Wat bieden wij jou?

  • Een uitdagende, afwisselende functie bij een afdeling die sterk in ontwikkeling is.
  • Veel vrijheid om je eigen stempel te drukken op de (her)inrichting van het logistieke proces.
  • Een salaris conform de cao Gehandicaptenzorg, voorlopige inschaling is FWG 60.
  • Diverse ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden.
  • Een eindejaarsuitkering van 7,05%.
  • Een tijdelijke aanstelling voor de duur van een jaar met uitzicht op vast dienstverband.

Een Verklaring Omtrent het Gedrag is een voorwaarde voor benoeming. Een assessment maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.

Waar kun je terecht voor informatie over de functie?

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Meindert de Jong (manager Inkoop & Ondersteuning), telefoonnummer: 06-20634480. Kijk op www.alliade.nl voor meer informatie over onze organisatie.

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan direct via het online sollicitatieformulier. Wij nemen je reactie zo spoedig mogelijk in behandeling en sluiten de vacature wanneer we de juiste kandidaat hebben gevonden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.