Update van bevoorradingssysteem leidt tot lege schappen bij Aldi

Aldi

Klanten van supermarktketen Aldi worden momenteel bij winkels in het midden van het land met flink wat lege schappen geconfronteerd. Oorzaak: de update van het bevoorradingssysteem. Volgens vakblad Distrifood duren de problemen inmiddels al bijna een maand.

De problemen ontstonden toen Aldi een week of vier geleden in het distributiecentrum in Culemborg een software-update van het centrale bevoorradingssysteem uitvoerde. Die verliep niet goed, waardoor winkels in het midden van het land vier weken na dato nog altijd leveringsproblemen ervaren. Dat leidt tot lege schappen bij tal van producten, variërend van vla tot frisdrank en van broodbeleg tot kant-en-klaarmaaltijden.

Verrassing wat er in de vrachtwagen zit

Sinds de update van het centrale bevoorradingssysteem zouden winkels hun producten ook handmatig moeten bestellen. Een Aldi-medewerker laat Distrifood weten dat zijn vestiging nog wel dagelijks leveringen ontvangt, maar dat het iedere keer weer een verrassing is wat er in de vrachtwagen zit. Daardoor kan het personeel de klanten ook niet vertellen wanneer bepaalde producten weer beschikbaar zijn.

Problemen na ‘optimalisering’ bevoorradingssysteem

Een Aldi-woordvoerder erkent dat er na een ‘optimalisering’ van het centrale bevoorradingssysteem problemen zijn met de voorraden. Enkele tientallen vestigingen zijn daarvan de dupe. Hoeveel winkels er precies getroffen zijn, wil Aldi niet zeggen. Het zou uitsluitend gaan om supermarkten in de Culemborgse regio. ‘We werken er hard aan om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen en onze klanten weer de service te geven die ze verdienen.’

Bron: Distrifood