Uitstekend jaar voor technologiebedrijf Aalberts

Aalberts

Industrieel technologiebedrijf Aalberts heeft een uitstekend 2023 achter de rug, blijkt uit cijfers die het bedrijf eind februari bekendmaakte. De omzet van het bedrijf steeg vorig jaar met 3 procent tot 3,3 miljard euro, de winst steeg naar 373,4 miljoen euro.

De in 2023 aangetreden topman Stéphane Simonetta sprak in Het Financieele Dagblad van ‘opnieuw een sterke en veerkrachtige prestatie’. Aalberts is een belangrijke toeleverancier van onder andere de auto- en vliegtuigindustrie, de installatiebranche en chipmachinefabrikant ASML.

Het Utrechtse bedrijf is gespecialiseerd in het leveren van trillingsisolatie, ultraprecisieframes en hoogzuivere vloeistofsystemen om halfgeleiders efficiënter te maken. Ook levert het verwarmings- en koelingssystemen aan de bouw. In dat laatste segment wist het concern zijn winstmarge te verbeteren, ondanks de malaise in de bouwsector.

Voorraden worden weer aangevuld

Aalberts gaf in een verklaring aan dat klanten door hun voorraden heen raken en deze weer gaan aanvullen, wat het aantal bestellingen opstuwde. Ook in het segment industriële technologie groeiden de volumes. Deze divisie noteerde een omzetstijging van 10 procent tot 1,5 miljard euro. Voor 2024 geeft het industriële technologiebedrijf geen cijfers voor zijn omzet- en winstverwachtingen af en meldt slechts ‘de bedrijfsstrategie te blijven uitvoeren’.