Uitbreiding Twentepoort Logistiek

Twentepoort Logistiek in Almelo breidt uit. Ondanks de hinder die het bedrijf ondervindt van de Russische boycot, is besloten tot de realisatie van een nieuwe logistieke locatie langs de A1.

Directeur Martin Noeverman van Twentepoort Logistiek meldt in het FD van 19 november 2014 dat als gevolg van de Russische boycot de tarieven voor transport 10 tot 20 procent gedaald zijn. ‘Bij een gelijkblijvende dieselprijs heeft dat een grote impact’, aldus Noeverman.

De afgenomen vraag vanuit Rusland weerhoudt de directeur er niet van de nieuwbouw van zijn bedrijf in Almelo door te zetten. ‘Ons bedrijf groeit gezond en gestaag. De huidige locatie in Almelo biedt geen ruimte voor verdere expansie’, verklaart Noeverman.

Het bedrijf heeft volgens hem ook meer ruimte nodig omdat het vanuit de bestaande industriële klantenkring de vraag naar opslagcapaciteit flink zag toenemen. Met de realisatie van de nieuwe vestiging toont Twentepoort volgens Noeverman ook ambitieus te zijn en veel vertrouwen te hebben in de toekomst.

Op lange termijn zijn de vooruitzichten volgens Noeverman ook nog steeds goed. ‘We volgen onze klanten en die richten zich nu meer op andere markten en landen, zoals de voormalige Sovjet-republieken.’