Tuinspecialist Bakker.com toch failliet

Bakker.com

Bakker.com is toch failliet. De onderneming verkeerde al bijna twee weken in surseance van betaling. Gehoopt werd nog dat de tuinspecialist een nieuwe koper zou weten te vinden. De rechtbank in Den Haag heeft inmiddels bevestigd dat de surseance is omgezet in een faillissement.

Het faillissement geldt volgens FloraNews voor elk van de drie entiteiten waaruit de tuinspecialist bestaat. Het in 1945 opgerichte bedrijf maakte de afgelopen jaren de switch van postorder- naar e-commercebedrijf. Een naamsverandering – van Bakker Hillegom naar Bakker.com – moest daaraan bijdragen. De overgang naar e-commerce werd vermoedelijk echter te laat ingezet.

Bakker grootste Europese tuinspecialist

Het bedrijf, eigendom van de broers Pieter en Jacques Bakker, telt ruim 600 medewerkers en heeft zijn artikelen verkocht in 21 landen. Het was daarmee naar eigen zeggen de grootste Europese tuinspecialist. Bakker.com leverde de consument behalve bloemen, planten en heesters ook gereedschap en andere tuinartikelen, die het vanuit een groot distributiecentrum in Lisse verpakte en verzond.

Bron: FloraNews