Trendinterview DSV Solutions: ‘Samenwerking is de sleutel tot toekomstig succes’

Trendinterview DSV Solutions: 'Samenwerking is de sleutel tot toekomstig succes'

Het koopgedrag van consumenten verandert en de markt is onrustig. Hoe komt dat precies? Welke uitdagingen brengt dit met zich mee voor organisaties? En in welke hoek moeten we zoeken naar oplossingen? Meinderdjan Botman, CCO bij DSV Solutions, geeft zijn visie op de e-commerce-wereld.

Van vergrijzing tot verstedelijking, de roep om sustainability, de opkomst van e-commerce in B2B, nieuwe technologische ontwikkelingen en onrust in de internationale vrachttransportmarkt; Botman ziet dat er ontzettend veel gebeurt in e-commerce. En dat zorgt ervoor dat organisaties met tal van uitdagingen te maken hebben.

Samenwerking

Om te blijven voldoen aan de veranderende wensen vanuit de klant, moet je snel kunnen schakelen. Botman ziet dat bedrijven dat een lastige uitdaging vinden. ‘Aan de ene kant wil je snel nieuwe dingen doen, maar aan de andere kant moet je ook rekening houden met datasecurity en robuustheid van nieuwe oplossingen. Het moet passen in de infrastructuur die veel meer dan vroeger moet worden bescherm tegen bijvoorbeeld cybercrime.
Botman merkt ook op dat nu de technologische ontwikkelingen zo snel gaan, bedrijven het in hun eentje niet redden. ‘Samenwerken is al belangrijk, maar wordt de komende jaren alleen maar belangrijker. Het gaat niet alleen om samenwerking met klanten, maar vooral ook om samenwerking met leveranciers en partners. Partners die samen een betere propositie kunnen leveren, die gezamenlijk betere data leveren en veelzijdigere technologie kunnen bieden. Forecasts zijn nog steeds onbetrouwbaar, je hebt meer gegevens van elkaar nodig.’
Klanten zouden ook wat minder competitief moeten denken, volgens Botman. ‘Als je bijvoorbeeld met meerdere partijen (brandowners) supplier consolidation kunt opzetten, dan kun je een grote goederenstroom creëren van bijvoorbeeld Azië naar Europa. Samenwerking – zelfs met concurrenten – is de sleutel tot succes voor de toekomst.’

Trendinterview: ‘Samenwerking is de sleutel tot toekomstig succes’

Het hele trendinterview met Meinderdjan Botman van DSV Solutions lezen? Vul hieronder je gegevens in en ontvang het volledige interview ‘Samenwerking is de sleutel tot toekomstig succes’ in je mailbox.

Alle trendvisies van Supply Chain Magazine vind je hier.

Download: Trendinterview met Meinderdjan Botman, DSV Solutions