Trendinterview Chainalytics: ‘Waarom uitbesteden supply chain analytics verstandige keuze is’

Trendinterview Chainalytics: 'Waarom uitbesteden supply chain analytics verstandige keuze is'

Elke organisatie is op zoek naar mogelijkheden om haar supply chain-processen en het bijbehorende netwerk te optimaliseren door kosten te verlagen en serviceniveaus te verbeteren. Daarnaast begrijpen supply chain executives dat (continue) veranderingen in vraag, serviceverwachtingen en kostenverhoudingen impact hebben op de effectiviteit van supply chains. Door toenemende complexiteit krijgt data analytics een steeds belangrijkere rol bij tactische en strategische supply chain-vraagstukken, signaleren Bas Daver, Principal bij Chainalytics (foto), en Erik Diks, Managing Director Europe.

Organisaties ervaren toenemende complexiteit door bijvoorbeeld de groei van e-commerce, en het toenemende belang van een ‘circular ecnonomy’. Daarnaast zien Daver en Diks technologische toepassingen zoals Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning op een steeds grotere schaal toegepast worden. ‘Het resultaat van deze trends is dat de rol van supply chain data analytics steeds belangrijker wordt, maar het is nog niet zo eenvoudig voor organisaties om deze competentie effectief en bestendig in te zetten’, stelt Daver.

Talent

‘Bedrijven worstelen met de vraag hoe (big) data effectief omgezet kunnen worden in bruikbare informatie en modellen om tactische strategische supply chain-beslissingen te ondersteunen’, zegt Diks. Supply chain data analytics is een nieuwe competentiegebied, wat vraagt om de juiste skills en gebruik van geavanceerde tools.

Kwaliteit

‘Een van onze grootste klanten vroeg onlangs onze hulp om de kwaliteit van demand planning te verbeteren’, vertelt Daver. ‘Met een proof-of-concept hebben we aangetoond dat door het gehele statistical forecasting-proces te laten uitvoeren door Chainalytics, niet alleen veel tijd vrijkwam voor de planners om te focussen op het nemen van beslissingen, maar ook dat de kwaliteit van de forecast verbeterde. In sommige businessunits nam de forecast accuracy met 25 procent toe.’

Trendinterview: ‘Waarom uitbesteden supply chain analytics verstandige keuze is’

Het hele trendinterview van Chainalytics lezen? Vul hieronder je gegevens in en ontvang het volledige interview ‘Waarom uitbesteden supply chain analytics verstandige keuze is’ in je mailbox.

Alle trendvisies van Supply Chain Magazine vind je hier.

Download: Trendinterview met Erik Diks en Bas Daver, Chainalytics