Trenddiner: Verandering is de enige constante factor

Het eeuwenoude Landgoed Tongelaar in Mill vormde het decor voor de tweede editie van het Supply Chain Trend Diner. Het kasteel is een van de oudste nog bestaande burchten van Nederland en dateert in zijn huidige vorm uit de 15e eeuw. Een perfecte locatie om het vakantiegevoel nog wat te verlengen en om aan de hand van korte pitches van experts te ontdekken welke trends de komende tijd de meeste impact op de supply chain zullen hebben.

 

Naar verwachting kunnen supply chain professionals zich de komende vijf jaar samen met de wat verwend lijkende generatie Y, buigen over de almaar toenemende complexiteit in de supply chain. Ze moeten flexibiliteit in hun processen en gebouwen realiseren, werken aan e-fulfilmentcentra en op zoek gaan naar vragen die nog niet zijn gesteld. Tegelijkertijd zal de grondstoffenschaarste aanhouden en het consumentengedrag blijven veranderen: de individualisering gaat door, kweekvlees zal zich verder ontwikkelen, evenals de 3D printers.

Om de toenemende complexiteit het hoofd te bieden en flexibiliteit in processen en gebouwen te realiseren is systeemdenken en transparantie nodig. Supply chain directeuren zullen de hulp van simulatietools en supply chain software daarbij goed kunnen gebruiken.

Lees een volledige uiteenzetting in de Supply Chain Magazine nummer 6, verschijningsdatum 10 oktober 2013.

Klik op onderstaande links voor de presentatieslides