Transport Supplier Manager bij Rituals

Rituals Logo

Rituals groeit. We groeien in nieuwe gebieden, openen nieuwe winkels en groeien ook online. Niet alleen in Europa, maar wereldwijd (de Verenigde Staten, Azië en het Midden-Oosten). Denk aan zo’n 100 winkels per jaar en onze ambities groeien mee. Om er zeker van te zijn dat we de groei bij kunnen benen, zijn we constant op zoek naar Supply Chain talent!

Als een Supply Chain professional, herken je jezelf in ons motto: “Supply Chain zal nooit de bottleneck zijn van onze groei”. In het kader van deze motto zijn we aan het investeren in capaciteit, bouwen we processen die we kunnen (op)schalen en automatiseren we waar mogelijk. Om bij te blijven bij de complexiteit die bij groei hoort, streven we naar eenvoudige en elegante oplossingen om in controle te blijven. Hierbij is een perfecte klantbeleving het allerbelangrijkste deel van ons werk!

We investeren ook in jouw persoonlijke ontwikkeling. Naast een leuke baan met uitdagende kansen om te groeien op zowel persoonlijk- als werkvlak, krijg je ook de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen tijdens onze ‘Supply Chain Training Academy!’

Doel van de functie

Als Transport Supplier Manager ben je verantwoordelijk voor de logistieke planning en het managen van de third party logistieke partners. Niet alleen ga je sterke relaties aan met bestaande en potentiële partners, ook ben je verantwoordelijk voor strategische verbeterprojecten met als doel capaciteit, service level en de kosten te verbeteren voor de B2B distributiekanalen.

Ook ben je verantwoordelijk voor de customer demand: Je leidt niet alleen de lange termijn vraag voor transport capaciteit en bijhorende diensten, je zorgt ook voor een uitstekende uitvoering van de logistieke operatie. Hierbij wordt rekening gehouden met nieuwe productlanceringen, promoties, en ‘Q4 readiness’. Tevens lever je input aan de board waarbij je bijdraagt aan snellere besluitvorming, de juiste selectie van logistieke partners en software oplossingen.

In deze rol ben je onderdeel van de afdeling Supply Chain en behoor je tot het Logistieke team. Je rapporteert aan de ‘Manager B-to-B Logistics’. Je werkt samen met verschillende interne stakeholders zoals Supply Chain, Business Technology en Control & Finance. Uiteraard werk je ook samen met externe stakeholders, waaronder de 3PL partners.

Jouw verantwoordelijkheden

Als Transport Supplier Manager ben je goed in het analyseren en (re)construeren van logistieke processen en draag je bij aan het realiseren van een geoptimaliseerd proces dat gemakkelijk op- en af te schalen is. Deze processen zijn gericht op capaciteit, excellente service en kosten(beheersing) en worden ondersteund door BT oplossingen. Daarnaast zoek je ook constructieve oplossingen voor complexe logistieke situaties. Je doet voorstellen om kosten te besparen en de kwaliteit van de service te verhogen. Je indentificeert, ontwikkelt en implementeert logistieke verbeteringen, terwijl je ook actief op zoek gaat naar trends in de markt en benchmarks.

Jouw werkzaamheden zijn:

• 3PLP management;
• Het samenwerken met ‘best-in-class’ partners en het managen van het selectie proces;
• Het leiden van de maandelijkse logistieke forecasting cyclus voor transport;
• Ondersteuning bij de onboarding van nieuwe logistieke leveranciers;
• Het leiden van de maandelijkse Business Reviews met 3PL leveranciers;
• Het leiden van “Continuous Improvement Projects” met de 3PL leveranciers;
• Het opstellen en uitvoeren van duurzaamheidsinitiatieven om onze CO2 footprint in samen werking met onze leveranciers, te verlagen;
• Het optimaliseren van onze Customer Service voor onze interne en externe stakeholders;
• Het voorstellen, ontwikkelen en leiden van kostenbesparende en service verhogende projecten;
• Het managen van de kosten en uitgaven;
• Het maken en draaien van kostenanalyses per 3PL leverancier;
• Het onderhandelen van contractsverlengingen in samenwerking met onze Logistics Procurement Manager, het onderhandelen van tarieven, groei in capaciteit en nieuwe competenties;
• Ondersteunen van RFI en RFQ voor warehousing en transport;
• Validatie van facturen en toezien op tijdige en correcte betaling van leveranciers.

Jouw ingrediënten

• Je hebt 5 tot 8 jaar ervaring in een soortgelijke functie;
• Je hebt HBO/WO werk- en denkniveau, bij voorkeur in Logistiek of Business Administration;
• Je hebt ervaring met leveranciers-, stakeholder- en projectmanagement, bij voorkeur in een (fast moving) retail organisatie en/of logistieke dienstverlener;
• Je bent bekend met douane processen en (regelgeving van) gevaarlijke goederentransport;
• Je bent goed bekend met MS Office;
• Je bent analytisch sterk, een zelf-starter, overtuigend en dienstverlenend ingesteld;
• Je bent communicaties sterk, zowel in de Nederlands als de Engelse taal.

Onze voorwaarden

• Een marktconform salaris, passend bij jouw kennis en ervaring;
• Mogelijkheden om jezelf continue te blijven ontwikkelen (bijvoorbeeld via onze Global People Academy of onze Supply Chain Training Academy);
• Een geweldige werklocatie in het hart van Amsterdam;
• 20% korting op onze producten;
• Ongelimiteerde toegang tot het Rijksmuseum;
• MacBook & iPhone om mee te werken.

Wij zijn Rituals

We’re not here to sell you beauty; we are here to make you feel good.” Raymond Cloosterman, CEO Rituals.
Wij zijn een global brand sinds het jaar 2000, opgericht in Amsterdam. Het is onze ambitie om op duurzame wijze door te groeien tot de nummer één wereldwijd in luxe cosmetica en deze positie te behouden. Vandaag de dag zijn er meer dan 1000 winkels gevestigd in 29 landen in Europa, Azië, het Midden-Oosten en Noord- en Zuid-Amerika.
Door onderdeel te worden van Rituals, zal je een sterke bedrijfscultuur en een ondernemersgeest gaan ervaren, wat jou in staat stelt om een waardevolle carrière op te bouwen. Rituals is een gecertificeerd B Corp™ bedrijf – wat betekent dat we ons bedrijf inzetten om een positieve invloed te hebben op de wereld om ons heen. Wij geven net zoveel om het welzijn van onze werknemers als die van onze aarde. Door hier gepassioneerd naar om te kijken geloven wij oprecht dat we kunnen bijdragen aan een duurzame wereld en zetten wij stappen om onze footprint te beperken. Het is onze missie om te zorgen dat mensen zich goed voelen en een unieke ervaring te geven. Ongeacht welke rol je bij Rituals vervult, lever je een positieve bijdrage aan onze dagelijkse bedrijfsvoering.

Wordt onderdeel van onze Rituals familie

Als je enthousiast bent geworden, aarzel dan niet en solliciteer via onze website. We nemen spoedig contact met je op. Mocht je vragen hebben over de functie neem dan gerust contact op met Talent Acquisition Lead Michelle Keijzer via michelle.keijzer@rituals.com. Houdt er rekening mee dat sollicitaties via e-mail niet in behandeling worden genomen. Ook acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

YOUR BODY. YOUR SOUL. YOUR RITUALS.

Op zoek naar een andere functie binnen de supply chain? Bekijk dan het overzicht van alle openstaande vacatures >>