Transmate wint Supply Chain Award 2017

Met zijn innovatieve oplossing om transportmanagement efficiënter te maken, heeft de Vlaamse start-up Transmate de Supply Chain Award 2017 in de wacht gesleept. De award, uitgegeven door VIB en PICS, wordt jaarlijks uitgereikt aan een beloftevolle start-up met een vernieuwend supply chain-concept.

Een beladingsgraad van de vrachtwagens op onze wegen van maar 43 procent is moeilijk te rijmen met het gebrek aan capaciteit op de markt, vindt Transmate. Doordat verladers hun carrier pools limiteren, verplichten ze vervoerders bovendien vaak routes te rijden die buiten hun expertise zitten en daardoor niet efficiënt zijn.

Toepassen van algoritmes op goederenstromen

Transmate claimt die inefficiëntie uit het operationele proces weg te kunnen nemen, waardoor samenwerken met een grotere groep transporteurs veel eenvoudiger wordt. Dat gebeurt door slimme algoritmes toe te passen op goederen-stromen, waardoor de juiste partners gelinkt worden aan verladers. De beladingsgraad van vrachtwagens kan hierdoor een stuk hoger worden.

Het potentieel van Transmate was voor de jury van de Supply Chain Awards reden initiatiefnemers Philip Poppe en Noël Vranckx de award voor 2017 toe te kennen. Transmate wordt ondersteund door het Agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie (IWT) en de succesvolle incubator Startit@KBC.