Training en coaching bij zinsgevingsvraagstukken

BLMC komt met een training- en coachingstraject voor supply chain professionals die te maken hebben met veranderingen; niet alleen in hun werk, maar vooral ook met veranderingen in hun leven. ‘Op een gegeven moment komt iedere supply chain professional op een punt in zijn of haar carrière waarbij zingevingsvraagstukken een belangrijke rol gaan spelen. Ze hebben een briljante carrière, maar realiseren zich ineens dat ze over de helft zijn; dat hun tijd in het bedrijfsleven beperkt is en ze vragen zich af wat ze daarmee willen doen’, zegt Michel van Buren, directeur van BLMC.

De training en coaching is specifiek bedoeld voor supply chain professionals in de leeftijd van veertig tot vijftig jaar met jarenlange ervaring in een bepaalde functie, van wie blijkt dat ze bepaalde vaardigheden missen als ze door willen groeien. Ook steken levensvragen over oorsprong en betekenis van het leven, over de zin en het doel van hun werk dikwijls de kop op. ‘Ik heb nog niemand meegemaakt die op die leeftijd graag vakinhoudelijk specialistischer wilde worden. Het gaat altijd over zingeving en het is niet uitzonderlijk als daar een crisis op persoonlijk vlak aan vooraf is gegaan, waarna de persoon in kwestie besluit het allemaal anders te willen doen’, constateert Van Buren.

Bcademy van BLMC, dat naast dit nieuwe programma een opleiding verandermanagement voor interim-professionals biedt, verdiept en verruimt. Het traject voor supply chain professionals is dan ook geen opleiding, maar start met vier bijeenkomsten waarbij kennisoverdracht, intervisie en inspiratie de hoofdrol spelen. De eerste reeks staat in het teken van het thema ‘leiderschap en verandering’. Coachingsaspecten zijn afhankelijk van de behoefte van de deelnemers. Afgelopen jaar heeft BLMC met succes de eerste pilot gedraaid met een aantal supply chain professionals.

http://bcademy.blmc.nl/