Toyota investeert miljoenen in Engelse fabriek

Toyota gaat honderden miljoenen investeren in de fabriek in het Britse Burnaston. Het geld zal in nieuwe apparatuur, technologieën en systemen gestoken worden. Dat meldt het FD van 17 maart 2017.

In totaal investeert de Japanse autofabrikant een bedrag van ruim 240 miljoen pond in de fabriek. Daarmee moet deze in staat worden gesteld auto’s te produceren volgens Toyota’s nieuwe, wereldwijde productie-systeem. Ook moet de kapitaalinjectie leiden tot een verbeterde concurrentiepositie van Toyota en een hogere efficiëntie van de Engelse productietak. Daarnaast komt een deel van de investering, maximaal 21,3 miljoen pond, ten goede aan de Britse regering. De fabrikant zal dit gebruiken voor meer training, onderzoek en milieumaatregelen.

Toyota produceert al sinds 1992 auto’s in het Verenigd Koninkrijk. In de fabriek in Burnaston worden onder meer de modellen Auris en Avensis vervaardigd. Vorig jaar rolden er 180.000 auto’s van de band. Het merendeel daarvan werd verscheept naar de rest van de wereld. Het concern heeft in het Verenigd Koninkrijk in totaal meer dan drieduizend werknemers in dienst. ‘Onze investering toont aan dat wij als bedrijf er alles aan doen om de concurrentiekracht van de fabriek in Burnaston te verhogen’, zegt Johan van Zyl, voorzitter en CEO van Toyota Europe, in het FD.