Toptalenten in supply chain

toptalenten

Talenten in de supply chain zijn de toekomstig leiders en experts. Dankzij hun frisse blik en ideeën houden zij hun bedrijven jong. Supply Chain Magazine vroeg huidige leidinggevenden in industrie, groothandel en (r)etail toptalenten aan te dragen om inzicht te krijgen in het toekomstpotentieel van deze beroepsgroep. Het resultaat: zestien jonge Nederlandse supply chain-toppers.

Door Martijn Lofvers en Onno Beijers

Bij de beoordeling van talenten is supply chain managers en -directeuren gevraagd te letten op specifieke kenmerken van een talent. Uit onderzoek blijken talenten aan de volgende eigenschappen te herkennen: engagement en aspiratie (voor alle functies van toepassing) en supply chain ability. Engagement vertaalt zich in de reflectie van de waarden van het bedrijf, het nemen van verantwoordelijkheden en het communiceren kunnen beïnvloeden. Aspiratie kenmerkt zich in het uiten van de eigen mening door blogs en presentaties, brede bekendheid in het bedrijf, duidelijke en geuite ambities en aanpassingsvermogen bij veranderingen. Supply chain-vaardigheden zijn het zoeken naar cross-functionele samenwerking, het bouwen van relaties met klanten en leveranciers en het nemen van datagedreven beslissingen.

Het eerste overzicht, in alfabetische volgorde, biedt een breed scala aan uiteenlopende talenten en hun werkgevers, die zich hiermee ook positief profileren. Supply Chain Media geeft deze talenten gratis toegang tot haar zeer hoog gewaardeerde inNOWvate Supply Chain Event op 7 mei 2020 in Amersfoort. Daar kunnen de talenten hun netwerk vergroten en kennis uitwisselen over supply chain-innovatie.

Jaap Arts (04-06-1992)

Logistics Supplier Manager, ASML

Jaap Arts is als Logistics Supplier Manager verantwoordelijk voor de logistieke performance en ontwikkeling van verschillende strategische externe suppliers van ASML. Deze suppliers leveren voor de ASML-machines kritische modules en sub-assemblies, vaak gekenmerkt door lange doorlooptijden en hoge kostprijzen. ‘De belangrijkste activiteiten in mijn huidige rol betreffen: middentermijn-capaciteitsbalancering, preparatie van langetermijncapaciteitsuitbreiding, escalatiemanagement, cycle time reduction en het begeleiden van structurele verbeterinitiatieven in de multi-tierketen. Daarnaast ben ik als projectcoördinator verantwoordelijk voor de ontwikkeling en executie van een framework waarmee wij de honderd belangrijkste externe supply chains in het ASML-netwerk klaarstomen voor de komende jaren in termen van capaciteit en leverbetrouwbaarheid.’

Persoonlijke visie: ‘Het is gaaf om binnen ASML bij te dragen aan structurele verbeteringen in onze complexe externe supply chains, met uitdagingen van extreem lange doorlooptijden, beperkte marktzichtbaarheid en snelle technologische ontwikkelingen. Dit vereist een intensieve samenwerking met mijn strategische leveranciers om succesvol te kunnen zijn. Hierbij geloof ik oprecht in het belang van het gezamenlijk dieper in de keten kijken en anticiperen op middellange- en langetermijnverwachtingen, niet alleen het reageren op kortetermijnrisico’s.’ … … …

toptalentenOok lezen over de vijftien andere toptalenten?

Lees nu het complete interview digitaal >>

of

kies voor één van onze abonnementen >>

Dit artikel is eerder gepubliceerd in Supply Chain Magazine 8 – 2019.