Tony’s Chocolonely digitaliseert productieplanning met nieuw ERP-pakket

Tony’s Chocolonely

Tony’s Chocolonely kiest bij het digitaliseren van haar productieplanning voor een ERP-pakket van Aptean. De chocoladefabrikant implementeert de Enterprise Resource Planning-software bij een vorig jaar overgenomen productielocatie in België. De digitale oplossing moet de productieactiviteiten moderniseren en grip geven op de productie van het bedrijf.

Tony’s Chocolonely streeft ernaar chocoladerepen te maken waar geen moderne slavernij en kinderarbeid aan te pas komt. Om dit te bereiken gaat Tony’s langdurige partnerschappen met lokale boeren aan. De fabrikant biedt daarbij eerlijke prijzen, coaching en ondersteuning bij onderwijsprogramma’s. Een belangrijke pijler van Tony’s missie is om het goede voorbeeld te geven, daarom zorgen zij ervoor dat hun chocolade altijd is gemaakt van cacaobonen die 100 procent traceerbaar zijn. Aptean’s Food & Beverage ERP-platform helpt daarbij. De oplossing zorgt ervoor dat financiële, logistieke en productieactiviteiten worden gestroomlijnd en de algehele productie-efficiëntie wordt verbeterd.

Productie en logistieke activiteiten stroomlijnen

‘We willen onze productie en logistieke activiteiten stroomlijnen en optimaliseren en tegelijkertijd blijven voldoen aan onze hoge eisen’, zegt Feike van der Werf, IT Manager bij Tony’s Chocolonely. ‘Aptean Food & Beverage ERP volgt een cloud first-strategie, vereenvoudigt de achterwaartse ketenintegratie en helpt ons inzicht en transparantie te geven door middel van shopfloor-productieregistratie en mobile warehousing. Aptean heeft diepgaande kennis van de voedingsmiddelenindustrie. Daarbij is het team lokaal gevestigd, wat voor ons heel belangrijk is. Deze samenwerking ondersteunt onze huidige behoeften en stelt ons in staat om onze basis uit te breiden en onze toekomstige activiteiten verder en gemakkelijker op te schalen.’

Oplossing met foodspecifieke functionaliteiten

Aptean Food & Beverage ERP is ontwikkeld met extra standaardfuncties die essentieel zijn voor voedingsmiddelen- en drankenbedrijven, waaronder automatische updates, waterdichte tracking en tracing, allergenenbeheer en kwaliteitscontrole. Met foodspecifieke functionaliteiten vermindert de oplossing van Aptean het risico op systeemuitval, elimineert het de noodzaak voor tijdrovende en kostbare upgrades en biedt het de mogelijkheid op te schalen om bedrijven te helpen groeien. ‘Door deze software nu te implementeren, is Tony’s Chocolonely klaar om activiteiten uit te breiden. Zónder afbreuk te doen aan hun normen en waarden, zodat ze anderen kunnen blijven inspireren zich bij hen aan te sluiten voor het creëren van een 100 procent slaafvrije cacao-industrie’, aldus General Manager EMEA en APAC Duane George van Aptean.