Tjoapack verdubbelt productiecapaciteit voor farmaceutische verpakkingen

Tjoapack

Tjoapack, een internationaal opererende farmaceutische contractverpakker uit Etten-Leur, heeft de productiecapaciteit verdubbeld. De uitbreiding biedt volgens Managing Director Nederland Boy Tjoa meer mogelijkheden om te voldoen aan de sterk groeiende, wereldwijde vraag. Met de uitbreiding is een investering gemoeid van ruim 10 miljoen euro.

Door de uitbreiding is de fabriek in omvang toegenomen van 8400 m2 tot 11.500 m2. De extra vierkanter meters bieden ruimte aan tien nieuwe productielijnen. Daarvan zijn er inmiddels drie gerealiseerd, inclusief een volledig geautomatiseerde verpakkingslijn voor vials (injectieflacons) met een capaciteit van 12 miljoen stuks per jaar. Ook zijn er twee nieuwe hogesnelheidsproductielijnen voor orale vaste stoffen, die elk meer dan 500 blisters (doordrukstrips) per minuut kunnen verpakken.

Tjoapack laat weten hier op korte bovendien nog een nieuwe verpakkingslijn voor pre-filled syringes (gevulde injectiespuiten) aan toe te voegen. De vestiging in Etten-Leur heeft door de investering capaciteit voor in totaal negentien verpakkingslijnen.

Uitbouw supply chain

Naast de uitbreiding van de productiecapaciteit heeft Tjoapack ook geïnvesteerd in opslag- en cold chain-capaciteiten om tegemoet te komen aan de toegenomen vraag van klanten. Hierdoor is ook de supply chain versterkt. De investering volgt op de overname van het Amerikaanse verpakkingsbedrijf Pharma Packaging Solutions (PPS) vorig jaar door Tjoapack. Die overname moest ervoor zorgen dat Tjoapack de producten van klanten wereldwijd altijd beschikbaar heeft voor patiënten die ze nodig hebben.

Ambitieuze groeiplannen

De uitbreiding is een belangrijke stap voor Tjoapack. Het biedt ruimte voor de ambitieuze groeiplannen en ontwikkeling van het bedrijf. Boy Tjoa: ‘Hiermee kunnen we voldoen aan de sterk groeiende, wereldwijde vraag naar medicijnverpakkingen. Daarnaast zorgt de capaciteitsuitbreiding voor het waarborgen van onze hoge servicekwaliteit. Zo zorgen we ervoor dat farmaceutische producten bruikbaar, beschikbaar, traceerbaar en betaalbaar zijn.’