Times Groep lijft robotfabrikant in

Times Groep

Robotfabrikant Penta Robotics uit Vreeland wordt overgenomen door logistiek dienstverlener Times Groep. Het bedrijf uit Rhoon zet dagelijks honderden werknemers in die de opslag en distributie bij klanten verzorgen op het vlak van groenten en fruit, bloemen en warehousing.

Penta Robotics, opgericht in 2012, ontwikkelt snelle, wendbare robots die kunnen worden ingezet in logistieke centra, onder meer voor de verwerking en opslag van bloemen, groenten en fruit. Penta-directeur Arie van den Ende spreekt in het FD van een strategische overname. ‘Het zal in de nabije toekomst steeds moeilijker worden voor Times om geschikte medewerkers te vinden.’

De door Penta ontwikkelde technieken zijn ontstaan in samenwerking met de TU Delft, de TU Twente en de universiteit van Montpellier. Penta zal zich na de overname ook vestigen in Delft, omdat daar de roots van haar techniek liggen. Door de inzet van robots in logistieke centra kan de toenemende druk op de arbeidsmarkt verlicht worden, verwacht Van den Ende.

Versnelde groeikansen

De overname biedt de robotfabrikant kortere lijnen naar de markt en versnelde groeikansen. Een overnameprijs is niet bekendgemaakt. Van den Ende wordt in de nieuwe opzet directeur van Times, naast de broers Marco en Peter Streefkerk, die ook mede-eigenaar zijn van de onderneming. Van den Ende wordt binnen Times Groep verantwoordelijk voor Penta Robotics en Robo Times.

Bron: FD