Tijdelijke sluiting van bedrijven brengt risico’s met zich mee

risico’s

Veel bedrijven hebben vanwege de Covid-19-pandemie tijdelijk moeten sluiten. Volgens de risk consultants van Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS) brengt het buiten gebruik stellen van gebouwen en productiefaciliteiten echter wel wat risico’s met zich mee. 

Allianz wijst erop dat de kans op schade door brand of gebrek aan onderhoud in bedrijven of industriële installaties kan toenemen nu die opeens stilliggen. Vooral bedrijven uit de auto-, luchtvaart- of machinebouwsector kunnen daarbij zwaar worden getroffen. De AGCS-experts wijzen erop dat bedrijven zich tijdens de sluiting moeten concentreren op het verminderen van de risico’s op brand, veilige opslag van brandbare materialen en vloeistoffen en het implementeren van bewezen richtlijnen voor veiligheid en onderhoud van gebouwen.

In een nieuwe publicatie, ‘Coronavirus: Advice for businesses forced to temporarily close their premises’, biedt Allianz een overzicht van algemene beveiligings- en preventiemaatregelen om materiële schade te helpen voorkomen. ‘We zien nu al een aantal schades die optreden tijdens vakanties of in het weekend wanneer er weinig of geen werknemers aanwezig zijn’, zegt Nicolas Lochet, Technical Manager Allianz Risk Consulting voor de Mediterrane regio.

Tools voor monitoring op afstand

Ondanks de opgelegde beperkingen zijn de AGCS-risk consultants nog steeds beschikbaar om technisch advies te geven aan bedrijven. Daarbij worden ook veel tools gebruikt voor monitoring op afstand. Ook geeft Allianz steeds meer beveiligingsadvies aan haar klanten via technologieën voor bewaking op afstand. Het volledige overzicht van mogelijke acties die bedrijven, fabrieken en faciliteiten kunnen ondernemen wanneer ze tijdelijk moeten sluiten vanwege het coronavirus is hier te vinden.