Tesla wil Europese batterijfabriek bouwen

Tesla-topman Elon Musk is van plan in Europa een gigantische batterijfabriek te bouwen. De komst van de fabriek – en misschien worden het er wel twee – moet de productie van elektrische auto’s versnellen. Volgend jaar start de zoektocht naar de locatie voor zo’n Europese ‘Gigafactory’. Dat bericht het FD van 9 november 2016.

Tesla heeft al een batterijfabriek in Nevada, de Tesla Gigafactory 1. Sinds begin dit jaar worden daar lithium-ionbatterijen geproduceerd. Musk meldt vaart te willen zetten achter de productie van het Model 3 en ook achter de productie van batterijen.

‘We kijken daarbij ook naar een tweede, en misschien zelfs een derde ‘Gigafactory’ voor batterijen in Europa, want we verkopen veel auto’s in Europa. We willen met onze productie dicht op onze klanten zitten’, aldus Musk.

Overname Duitse machinebouwer

Musk maakte zijn plannen overigens bekend in een toelichting op de overname van de Duitse machinebouwer Grohmann Engineering. Dat bedrijf legt zich toe op geautomatiseerde productiesystemen. Met de overname wil Tesla de productie van elektrische auto’s op een technisch hoger niveau brengen.

Behalve naar een locatie voor een fabriek is de Tesla-topman ook op zoek naar hooggekwalificeerd technisch personeel. ‘Europa is niet alleen maar een markt. We kijken ook naar Europa om talent aan te trekken’, aldus de topman in Het Financieele Dagblad.