Tesla vermindert productie van modellen S en X

Tesla

Tesla Motors schroeft de productie van de modellen S en X aanzienlijk terug. De producent van elektrische auto’s lijdt een groter verlies dan verwacht en hoopt met een kleinere productie van de types S en X de productie van Model 3 in te kunnen halen. Dat bericht Business Insider op 6 november 2017.

Topman Elon Musk gaf eerder al te kennen dat Tesla middenin een ‘productie-hel’ zit met de Model 3. Er is de autofabrikant uit Californië veel aan gelegen om de verwachtingen voor z’n nieuwe paradepaardje waar te maken. De Model 3 moet met een prijs van zo’n 35.000 euro namelijk Tesla’s eerste elektrische auto voor de massa worden.

Verschuiving in productiemiddelen

Tesla kiest er nu voor in het vierde kwartaal circa 10 procent minder auto’s type S en X te produceren. De bespaarde hulpmiddelen komen ten goede aan de productie van Tesla’s nieuwste Model 3. Met de verschuiving in productiemiddelen hoopt Tesla eind 2017, begin 2018 een productiesnelheid te bereiken van 5000 auto’s per week.

In oktober gaf Tesla aan dat er nog maar 260 voertuigen van Model 3 waren geproduceerd, aanzienlijk minder dan de 1500 auto’s die op de planning stonden.