Tesla Motors opent assemblagefabriek in Tilburg

Het van oorsprong Californische Tesla Motors opende op 22 augustus 2013 in Tilburg een assemblagefabriek en distributiecentrum voor de levering van Model S in Europa. Tesla ontwikkelt en produceert elektrisch aangedreven auto’s, en ook onderdelen voor elektrische aandrijflijnen voor partners als Toyota en Daimler. De levering van Model S, een topklasse sedan die vanaf de basis als elektrische auto is gebouwd, in Europa is deze zomer gestart.

 

De ‘state-of-the-art’ assemblagefabriek met een oppervlakte van 18.900 vierkante meter is bedoeld voor de opslag en distributie van de auto’s die vanuit de Verenigde Staten worden verscheept. Na de oversteek per schip komen de auto’s aan in Tilburg waar de eindassemblage plaatsvindt voordat de auto’s worden getransporteerd naar de eindbestemmingen in Europa. Door de centrale ligging van Tilburg kunnen deze werkzaamheden snel, efficiënt en economisch rendabel worden gedaan. Onderdelen kunnen overal in Europa binnen 12 uur aangeleverd worden.

Hoogwaardige infrastructuur

Tilburg is volgens Tesla de ideale locatie gezien de directe nabijheid van de havens van Rotterdam en de hoogwaardige infrastructuur. Een modern netwerk van spoor, wegen en binnenvaart zorgt voor uitstekende verbindingen tussen Tilburg en de rest van Europa. ‘Deze locatie is erg belangrijk voor Tesla’s activiteiten in Europa, die de komende maanden zullen groeien met de opening van 15 nieuwe stores en servicecenters’, zegt Bryan Batista van Tesla Motors in een persbericht.

Wethouder Erik de Ridder (economie): ‘De komst van Tesla naar Tilburg maakt mij trots. Dankzij de inspanningen van vele partijen, niet in de laatste plaats de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij, halen wij een van de innovatiefste bedrijven ter wereld naar onze stad. Tesla kiest onder andere voor Tilburg vanwege de centrale ligging in Europa en de uitstekende infrastructuur. Met de komst van de Amerikaanse elektrische autofabrikant worden tientallen hoogwaardige arbeidsplaatsen gecreëerd.’