Tesla haalt opnieuw productiedoelen Model 3 niet

Tesla

Tesla is er opnieuw niet in geslaagd de eigen productiedoelen te halen. Het lukt de Amerikaanse autofabrikant maar niet om voldoende exemplaren van de nieuwe Model 3 van de band te laten rollen.

De Tesla-fabrieken in het Amerikaanse Fremont en Nevada kampen al maanden met productieproblemen. Wat daarvan de reden is, is onbekend. Feit is dat er eind 2017 wekelijks zo’n duizend wagens van het type Model 3 geproduceerd werden, waar dat er een veelvoud daarvan hadden moeten zijn.

Inmiddels is duidelijk dat ook de aangekondigde doelstellingen voor dit jaar niet gehaald gaan worden. Eind maart moet de productie op 2500 auto’s per week liggen, de helft van wat de bedoeling was. Drie maanden later moet het productiedoel van 5000 auto’s per week alsnog gehaald worden.

In november verlaagde het bedrijf van ondernemer Elon Musk de productiedoelen voor de populaire Model 3 ook al, maar ook die targets bleken niet haalbaar. De problemen met de Model 3 staan niet op zich: de afgelopen jaren moest de fabrikant beleggers al herhaaldelijk teleurstellen met het missen van productiedoelen.

Bron: FD