Terugroepactie van autofabrikant Tesla

De Amerikaanse autofabrikant Tesla roept wereldwijd 90.000 auto’s terug. Het gaat om de populaire Model S; alle auto’s van dat model moeten terug naar de dealer vanwege een probleem met de veiligheidsgordel.

Volgens Tesla is bij een Europese Model S een gebroken bout in het gordelsysteem aangetroffen. Een persoon in de bijrijdersstoel zou zich hebben omgedraaid om te praten met mensen op de achterbank toen zijn gordel opeens losschoot.

Hoewel het defect na het testen van drieduizend auto’s niet opnieuw werd aangetroffen, besloot Tesla toch tot een terugroepactie over te gaan. De Model S, de eerste volledig elektrische personenauto, is sinds juni 2012 op de markt. Alle varianten van het model moeten terug naar de garage.

Nieuwe fabrieken

Tesla kan zich ook geen schandaal permitteren. De fabrikant wil wereldwijd gaan opereren. Het merk verwacht enorme orders en om aan die vraag te voldoen, moeten er nieuwe fabrieken worden gebouwd. Vermoed wordt dat Tesla voor de opkomende Model 3 zal uitwijken naar China. Ook wordt gerept over een nieuwe batterijfabriek in Duitsland.