Terugroepactie Mars is mega-operatie

Een mega-operatie is het: het terugroepen van miljoenen repen door Mars Nederland. De actie volgt op het aantreffen van stukjes plastic in een reep Snickers door een Duitse consument. Wereldwijd worden nu de producten teruggehaald, uit 55 landen, van Ierland tot aan Taiwan, meldt het AD op 23 februari 2016.

Het gaat om repen van Mars, Snickers, Milky Way, Mini’s, Celebrations en Mini Mix, met een houdbaarheidsdatum tussen 19 juni 2016 en 8 januari 2017. Ze kunnen zich overal ter wereld bevinden: de repen zijn geleverd aan supermarkten, tankstations, cafetaria’s en horecazaken in 55 landen. Alleen in Nederland gaat het al om vier miljoen stuks.

Alle producten zijn afkomstig uit de fabriek in Veghel. Het is voor het eerst dat Mars in Nederland een product uit eigen fabriek terughaalt. De fabrikant werkt nauw samen met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en de retailers om de repen van de betreffende productiedata zo snel mogelijk allemaal uit de handelsketen te halen.

Losgeschoten afsluitdop

Aanleiding voor de terugroepactie is een losgeschoten afsluitdop van een chocoladeleiding die ‘in het proces’ terecht is gekomen. Over de kosten van de terugroepactie doet Mars geen mededelingen, net als over het aantal repen dat in totaal terug moet komen. Foute repen worden vernietigd. Waarschijnlijk belanden ze in verbrandingsovens, meldt Mars.