Terberg Group ‘excellerend Nederlands productiebedrijf’

Terberg Group, fabrikant van trekkers voor containervervoer in havens, is uitgeroepen tot familiebedrijf van het jaar 2017. De onderneming uit IJsselstein is volgens de jury een excellerend Nederlands bedrijf dat uitblinkt in innovatie, erg veranderingsgezind is en blijft groeien door onder meer een efficiëntere en vernieuwde wijze van productie.

Terberg is gespecialiseerd in de fabricage van terminaltrekkers, zware voertuigen die vooral worden ingezet in havens en op rangeerterreinen. De terminaltrekkers zorgen voor het transport van containers vanuit schepen of goederentreinen naar opslagloodsen. Daarnaast is het bedrijf actief op het gebied van leaseauto’s.

De basis voor de onderneming werd 148 jaar geleden gelegd met een smederij in het dorpje Benschop. Inmiddels telt de onderneming 28 werkmaatschappijen, verdeeld over negen landen en werken er circa duizend mensen. Het bedrijf boekte in 2015 een nettowinst van 32 miljoen euro op een omzet van 485 miljoen euro.

Betekenis van familiebedrijven

‘Binnen dit familiebedrijf heeft men oog voor de eigen medewerkers en dat resulteert in een positieve sfeer’, zegt John Fentener van Vlissingen, voorzitter van de Stichting Familie Onderneming. De stichting heeft als doel de aandacht te vestigen op de betekenis van familiebedrijven voor de Nederlandse economie.

De andere genomineerde bedrijven waren Brabantia, Koninklijke A-ware Food Group en Koninklijke Zeelandia Group. Eerder ontvingen Gassan Diamonds (2013), Westland Kaas (2014), Koninklijke De Heus (2015) en Enza Zaden (2016) de prijs voor het beste familiebedrijf.