Tech2B: platform voor Nederlandse maakindustrie

textielindustrie

Tech2B lanceert een nieuw platform voor de Nederlandse maakindustrie. Bedrijven die hierin actief zijn, moeten elkaar op deze wijze makkelijker kunnen vinden. Eenmalig of voor een zakenrelatie voor de lange termijn. Slimme tools moeten de communicatie tussen ondernemingen vergemakkelijken.

De maakindustrie is een cruciaal onderdeel van de Nederlandse economie. In ons land zijn talloze bedrijven in de textiel-, kleding-, leder-, hout-, bouwmaterialen-, papier-, grafische, transportmiddelen-, metaal-, voedings/genotmiddelen- en elektrotechnische en machine-industrie betrokken bij het fabriceren van producten, machines en onderdelen. De maakindustrie zorgt voor veel werkgelegenheid en is een drijvende kracht voor de export. Tech2B brengt alle spelers binnen deze sector samen op één platform.

Het doel van Tech2B is dat bedrijven op een gestroomlijnde manier samen kunnen werken aan projecten. Om dat te bereiken, vindt het proces van zoeken tot en met het opstellen van een overeenkomst op hetzelfde platform plaats. Iedere onderneming kan op Tech2B gratis een profiel aanmaken. Daarop staat onder andere welke functies een bedrijf kan vervullen. Via filters en een zoekmachine komen bedrijven zo automatisch bij geschikte kandidaten terecht.

Marktplaats

Tech2B fungeert als marktplaats. Dat betekent dat een onderneming orders kan plaatsen. Andere bedrijven kunnen daar met een offerte op reageren. Een realtime chat en de mogelijkheid om bestanden met tekeningen en modellen te delen, moeten de communicatie bevorderen. Hierdoor ontstaat er snel en nauwkeurig duidelijkheid.

Volgens Tech2B zitten ondernemers binnen de maakindustrie al lange tijd te wachten op een platform waarop ze partners kunnen vinden. In deze veelzijdige sector leveren specialisten uiteenlopende diensten en producten. In de meeste gevallen werken veel bedrijven samen aan een eindproduct. Tot nu toe ging er veel tijd verloren bij het vinden van de juiste specialisten. Dat, stelt Tech2B, zal met het nieuwe platform snel tot het verleden behoren.