Teammanager Planning & Logistiek bij Veiligheidsregio Utrecht

Veiligheidsregio

Uw veiligheid, Ons werk

Veiligheidsregio Utrecht is een samenwerkingsverband van en voor de 26 Utrechtse gemeenten. Wij zorgen elke dag voor de veiligheid van alle mensen die in de regio wonen en verblijven. Dat doen wij met onze centralisten op de 112-meldkamer, onze brandweermensen en onze collega’s van risicobeheersing, crisisbeheersing en de geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio.

Wij zijn er voor de mensen in de samenleving, die rekenen op onze professionaliteit. Onze ambitie is om dat met onze partners steeds beter te doen. Om onze brandweercollega’s hierbij te ondersteunen, is de afdeling Materieel & Logistiek op zoek naar een:

Teammanager Planning & Logistiek

36 uur per week (1 fte)

Opdracht

 • Je geeft sturing aan de doorontwikkeling van het team Planning & Logistiek. Het bedrijfsmatig werken geef je hierbij een forse impuls.
 • Je bent verantwoordelijk voor een haalbare, integrale planning van Materieel & Logistiek en Vakbekwaamheid en je zorgt voor afstemming tussen de deelplanningen van de teams.
 • De dienstverlening van het team leg je vast in service-, onderhouds- en productienormen en je draagt zorg voor de realisatie.
 • Je organiseert samen met de (team)managers een klantvriendelijke front office waarmee onze brandweerposten optimaal gefaciliteerd worden.
 • Je zorgt dat de kwaliteit, planning en financiën van het team op orde zijn en blijven.

Wat ga je doen als Teammanager Planning & Logistiek?

 • Je geeft leiding aan de werkzaamheden en medewerkers binnen het team Planning & Logistiek. Medewerkers zijn op meerdere locaties werkzaam in een dynamische omgeving.
 • Je draagt, in samenwerking met de andere teammanagers zorg voor een effectieve en efficiënte uitvoering van de werkprocessen en optimaliseert deze.
 • Je bewaakt de kwaliteit van de dienstverlening aan de klant, stuurt op servicenormen en het realiseren van klanttevredenheid en draagt zorg voor een correcte afhandeling van klachten, inclusief de monitoring hiervan.
 • Je adviseert de manager Materieel & Logistiek omtrent ontwikkelingen en vraagstukken op het vakgebied en draagt medeverantwoordelijkheid voor het functioneren van de afdeling.
 • Je bent gesprekspartner voor de klant, begrijpt en verdiept je in de brandweer en verbindt. Bij escalaties in de klant-leverancier relatie zorg jij samen met je medewerkers voor oplossingen.
 • Je draagt mede zorg voor het realiseren van de gewenste cultuurverandering naar een bedrijfsmatige en zakelijke organisatie.

Ben jij dat?

 • Je bent een teammanager met een academisch werk- en denkniveau met ruime ervaring als leidinggevende in een operationele organisatie.
 • Het is essentieel dat je bedrijfsmatig werkt; je bent resultaatgericht, planmatig en cijfermatig sterk.
 • Je hebt ervaring in het aansturen en ontwikkelen van teams.
 • Je neemt een zelfbewuste positie in en kunt sturing geven over de grenzen van jouw team heen.
 • Je geeft sturing aan de doorontwikkeling van de producten en diensten binnen jouw team. Samen met jouw collega teammanagers zorg je voor het behalen van een excellent kwaliteitsniveau van de afdeling. De klant staat hierbij centraal.
 • Je geeft door jouw behaalde resultaten mede een impuls aan het bedrijfsmatig werken binnen de afdeling en coacht jouw medewerkers in deze verandering.
 • Kennis van de brandweer en preparatie is een pre.

Waar ga je werken?

De afdeling Materieel & Logistiek beheert en regelt alles rond de werkplaatsen en magazijnen. De afdeling bestaat uit ruim 50 fte. Onder het team Planning & Logistiek vallen de Front office, de logistieke organisatie en de Magazijnen. Jouw team bestaat uit ruim 20 fte. Je wordt aangestuurd door de Manager Materieel & Logistiek.

De afdeling Materieel & Logistiek vormt met de afdelingen Vakbekwaamheid en het Bedrijfsbureau het Bedrijf Preparatie Brandweer. Samen vormen zij één regionale organisatie met als doel de brandweerposten optimaal te ondersteunen om het hun werk uit te voeren. Van reparatie en onderhoud tot inkoop en training, alles wat nodig is om goed voorbereid te zijn.

Wat biedt Veiligheidsregio Utrecht jou?

Veiligheidsregio Utrecht biedt je een interessante functie vol uitdaging in een dynamische omgeving met een prettige werksfeer. De functie is ingedeeld in schaal 11 (maximaal €4.859,- bruto per maand) voor 36 uur per week. De VRU biedt je goede arbeidsvoorwaarden, waaronder een Individueel Keuze Budget (IKB). Een budget waarmee je jouw arbeidsvoorwaarden kunt inzetten op een manier die aansluit bij jouw persoonlijke voorkeuren. Daarnaast heb je 165,6 uur verlof op basis van een 36-urige werkweek. Verder kun je gebruik maken van een ziektekostenverzekering met collectieve korting bij IZA, Menzis en CZ.

Meer informatie

Informatie over de organisatie vind je op www.vru.nl. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met: Stef Hanken, Manager Materieel & Logistiek, via telefoonnummer 088 878 3712, of per mail s.hanken@vru.nl.

Veiligheidsregio Utrecht werft mensen met de beste capaciteiten voor een functie en laat zich niet leiden door culturele achtergrond, fysieke kenmerken, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd. Veiligheidsregio Utrecht is op zoek naar mensen met talent.

Solliciteren op de functie van Teammanager Planning & Logistiek

Heb je interesse in deze functie? Dan nodigen wij jou van harte uit om te reageren. Laat je CV en motivatie achter via onze sollicitatiepagina. Je sollicitatie en cv dienen uiterlijk binnen te zijn op 4 januari 2019.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.