Teamleider Logistiek bij Solidus Solutions

logo-solidus-200x200

Houd jij in alle omstandigheden het hoofd koel, weet je logistieke processen tot een goed einde te brengen en elke dag jouw team te motiveren om tot het uiterste te gaan? Dan is deze functie op onze dynamische converter locatie in Oude Pekela echt iets voor jou!

Als Teamleider Logistiek ben je verantwoordelijk voor het beheer van zo’n 7.000 pallets met grondstoffen en gereed product op de magazijn locatie van Oude Pekela Converting. Een stevige logistieke uitdaging, zeker als je bedenkt dat de hele operatie wordt uitgevoerd binnen de voedselveiligheidsnormen van het BRC-certificaat. Jij organiseert het verlaad- en losproces, waar dagelijks wel 20 tot 25 vrachtwagens grondstoffen aanvoeren of gereed product komen halen. Goed voor zo’n 200 laadmeters per dag!

Wat ga je doen?

Als Teamleider ben je straks de spil in het logistieke proces. Je geeft leiding aan een team van 6 heftruckchauffeurs en het is aan jou om het team te verbinden, waarbij je alle ruimte krijgt om je inzichten en ideeën in te brengen. Immers, jij weet als geen ander welke processen en afspraken er noodzakelijk zijn om de beste resultaten te bereiken. Je bent daarnaast verantwoordelijk voor de externe opslaglocaties.

Jij zorgt dat het hele operationele logistieke proces in goede banen geleid wordt en hebt dagelijks contact met collega’s van transportplanning, productie, internal sales, kwaliteit en met onze transporteurs. Aan uitdaging en wisselende contacten geen gebrek dus! Tenslotte ben je verantwoordelijk voor een kloppende voorraadregistratie in onze ERP-systemen en zorg je er voor dat alle transporten voorzien zijn van de juiste vervoersdocumenten.

Door jouw zelfverzekerde, positieve en proactieve optreden breng je stabiliteit en overzicht in de organisatie en in jouw team. Je bent empathisch en mensgericht, hebt een service gerichte, positieve en proactieve mindset en brengt dit graag over op jouw team. Je bent gewend om mensen aan te spreken op hun resultaten en zorgt voor een veilige sfeer binnen het team waardoor mensen het maximale uit zichzelf halen. Uiteraard geef je zelf het goede voorbeeld. Je brengt energie in het team en gaat er voor om samen het maximale resultaat te behalen.

Onze verwachtingen

  • Je hebt een hbo-werk- en -denkniveau en in ieder geval een relevante opleiding afgerond op mbo-niveau 4 (bijvoorbeeld Manager Transport & Logistiek).
  • Je hebt kennis van transportplanning, voorraadbeheer en Supply Chain processen en bij voorkeur al enige leidinggevende ervaring.
  • Persoonskenmerken: natuurlijk leiderschap, energiek, proactief, organisatiesensitief en organisatietalent.
  • Uitstekende beheersing van Nederlandse, Engelse en Duitse taal en ervaring met ERP-systemen.

Ons aanbod

Als Teamleider Logistiek ga je aan de slag met een leuk en enthousiast team en is het jouw uitdaging om de operationele logistieke processen in onze magazijnen te organiseren. Daarbij geven we je graag de ruimte om met deze processen te verbeteren en zo efficiënt mogelijk in te richten. Je werkt in prettige werkomgeving, waarin je gaat samenwerken met enthousiaste en betrokken collega’s. Niet in de laatste plaats bieden we jou een prima salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden, ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden en een jaarcontract met perspectief op een langdurig dienstverband.

Over ons

Werken bij Solidus Solutions betekent werken voor een toonaangevende en snelgroeiende internationale speler in de massief karton- en verpakkingsindustrie. Ons massief karton, dat duurzaam wordt geproduceerd uit gerecycled papier, is een uitstekend verpakkingsmateriaal en biedt duurzame, innovatieve oplossingen. Met een omzet van ruim 400 miljoen euro, circa 1.500 werknemers en diverse vestigingen in verschillende Europese landen zijn wij marktleider in geïntegreerde massief kartonnen producten.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en wil jij een bijdrage leveren aan het succes van Solidus Solutions? Wij komen graag met je in contact. Direct solliciteren? Stuur dan je sollicitatiebrief en cv, onder vermelding van Teamleider Logistiek, naar careers@solidus-solutions.com t.a.v. Mark Kwant (Corporate Recruiter). De sluitingsdatum van deze vacature is 25 november 2021.

Wil je eerst meer weten over deze vacature? Dan kun je altijd even contact opnemen met Marco van der Woude (Assistent Plant Manager) via e-mailadres: marco.van.der.woude@solidus-solutions.com of met Mark Kwant (Recruiter) via tel. +31 (0)6 28969900.

Kijk voor meer informatie over (werken bij) onze organisatie op: https://solidus-solutions.com/nl/over-ons of kijk naar ons YouTube filmpje: https://youtu.be/d-Lg02b3Gyk.

Acquisitie naar aanleiding van de vacature wordt niet op prijs gesteld.