Teamleider logistiek bij IBN

Teamleider logistiek bij IBN

Zelfstandig logistieke processen op de rit zetten binnen een dynamische omgeving. Dat is wat jij als teamleider logistiek bij IBN gaat doen. Vanuit Veghel houd jij je magazijn draaiende, zoek je actief naar verbetering én leid je medewerkers op tot logistieke vakkrachten. Kortom: een veelzijdige functie met uitdaging, volop ontwikkelmogelijkheden en maatschappelijke impact.

Dit ga je doen

Hoe kunnen we logistieke processen verbeteren? Dat is wat jij je als teamleider logistiek continu afvraagt. Je bent verantwoordelijk voor het efficiënt laten verlopen van de werkzaamheden in het magazijn. Daarom zoek je actief naar verbeterpunten en stel je procedures op voor bijvoorbeeld het inboeken, controleren en wegzetten van goederen voor grote klanten. Diversiteit is wat jouw werk in het magazijn zo leuk maakt.

Dagelijks organiseer je het ontvangen, uitgeven en beheren van goederen. Ook ga je aan de slag met administratieve verslaglegging en plan en organiseer je het vervoer. Je communiceert intern met het bedrijfsbureau en de teamleiding en bent verantwoordelijk voor het voorraadbeheer, zodat de productie door kan gaan. Indien nodig communiceer je met externe partijen om te verzekeren dat orders tijdig compleet zijn en op tijd worden ontvangen en verzonden.

Jouw streven? Een soepele logistieke dienstverlening naar binnen en buiten én door het werk de mensen in jouw team laten groeien. Om deze doelen te behalen zoek je de balans tussen kwaliteit van processen en coördineren van werkzaamheden: een unieke uitdaging. Je geeft leiding en brengt structuur aan waar die er nog niet voldoende is. Dat doe je door het instrueren, motiveren en stimuleren van medewerkers bij werkzaamheden en in persoonlijke ontwikkeling. Zo help je mensen voor wie werk niet vanzelfsprekend is om te bouwen aan hun loopbaan. Tot slot ben je verantwoordelijk voor personele zaken, zoals de begeleiding van werk-leertrajecten, verzuimbegeleiding en beoordelingen van je team.

Dit krijg je van ons

 • Een salaris tussen € 2.170,- en € 3.176,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek. Je exacte salaris is afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring.
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een goede pensioenregeling.
 • Minimaal 23 vakantiedagen bij een 36-urige werkweek.
 • 8% vakantiegeld en 6,75% eindejaarsuitkering.
 • Alles wat je nodig hebt voor het uitoefenen van je functie, zoals een telefoon en laptop.
 • Een compleet en passend pakket met opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden via het IBN Leerhuis.
 • Volop aandacht voor jouw gezondheid, onder meer met kookworkshops, sportieve activiteiten en een aantrekkelijke regeling voor bedrijfsfitness. Ook krijg je gratis fruit op je werkplek.
 • Deelname aan het IBN Fietsplan.

Jouw team

Als teamleider logistiek bij IBN wordt je onderdeel van een hecht team met zeven collega-teamleiders die de productiehallen aansturen. Hier werken 280 mensen in een goede sfeer samen. Jullie maatschappelijke doel? Medewerkers een fijne werkplek bieden waar zij zich kunnen ontwikkelen. Daarnaast streven jullie ernaar om de afdeling winstgevend te maken: een doel dat alleen bereikt kan worden door samen te werken. Jij draagt hier met je team aan bij door het logistieke proces in het magazijn op de rit te zetten. Jouw team bestaat uit een aantal logistieke medewerkers, aan wie jij leiding geeft. Naast communiceren met collega’s, schakel je regelmatig met werkvoorbereiders, klanten, werk-leercoaches en supervisors.

Collega aan het woord

Ron van Hulten werkt als teamleider logistiek bij IBN:
“Bij IBN is geen dag hetzelfde. Enerzijds zorg ik ervoor dat collega’s werk doen dat bij ze past. Anderzijds focus ik me op kwaliteit en betrouwbaarheid richting klanten. Deze combinatie van operationele doelen met de ontwikkelopdracht voor onze medewerkers verveelt nooit!”

Dit ben jij

Jij bent een aanpakker, een doener! Een echte zelfstarter die graag verantwoordelijkheid neemt en weet hoe praktische logistieke processen in een productieomgeving horen te lopen. Deze kennis gebruik je om processen actief te verbeteren en structuur aan te brengen. Jij houdt van uitdagingen en wilt de afdeling niet alleen draaiende houden, maar ook optimaliseren. En levert dit af en toe weerstand op? Dan sta jij je mannetje. Je kunt taken wegzetten, waardoor je tijd hebt om voortang te bewaken en problemen op te lossen. Ook plannen en organiseren gaan je goed af. En wanneer zaken anders lopen dan gepland, stel je je flexibel op. Verder kun je op verschillende niveaus communiceren en weet je he beste uit mensen te halen. Want medewerkers zien groeien: daar krijg je energie van.

Verder heb je:

 • Logistieke werkervaring op mbo-niveau en bij voorkeur een relevante opleiding.
 • Ervaring met leidinggeven in het magazijn binnen een productieomgeving.
 • Heftruckcertificaten.

IBN: met werk meer mens

Voor veel mensen is werk niet vanzelfsprekend. Voor al deze mensen zijn wij er, al meer dan 25 jaar. We vinden het belangrijk dat mensen weer mee kunnen doen. En dat ze vanuit hun eigen talenten en ambities kunnen bouwen aan hun loopbaan. Zo leiden we mensen op tot vakkrachten, zodat ze aan de slag kunnen bij een werkgever uit ons grote netwerk. Of we zetten ze in binnen onze eigen teams voor onder meer schoonmaak, groenonderhoud en assemblage. Zo maken we mensen gelukkig en de samenleving mooier. Want werken betekent meedoen en meetellen. De betrokkenheid binnen onze organisatie is groot: iedereen zet zich in om de wereld een stukje mooier te maken en heeft daarin een belangrijk aandeel.

Hoe we bij IBN een rol van betekenis spelen voor mensen? Lees en bekijk de interviews met trotse medewerkers.

Word jij onze nieuwe collega?

Reageren kan hier heel makkelijk. Dat kan tot en met zondag 15 augustus 2021. We streven ernaar om je binnen 5 werkdagen een persoonlijk antwoord te geven. Zijn we enthousiast over je sollicitatie, dan plannen we een gesprek.

Vragen?

Wil je meer informatie over de functie of de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Esther Dijkstra, supervisor Veghel, via 0413-282350 of edijkstra@ibn.nl. Of kijk op www.ibn.nl/werkzoekende/ibn-als-werkgever voor meer informatie.

Goed om te weten

De sollicitatiegesprekken vinden fysiek plaats, waarbij we genoeg mogelijkheden hebben om afstand te waarborgen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.