Team Leader Shipping bij Quaker Chemical

quaker

Quaker Chemical B.V. zoekt een:

Team Leader Shipping

Standplaats: Uithoorn, Nederland

Functiebeschrijving

In een dynamische omgeving ben jij er als Team Leader Shipping verantwoordelijk voor dat orders op de juiste manier, kostenefficiënt, op tijd en inclusief correcte documentatie worden verstuurd. Onze chemische producten worden getransporteerd binnen en buiten Europa, per spoor, via de lucht, over water of over de weg. Hierbij houd je rekening met de diverse (wettelijke) restricties en voorwaarden. Je onderhoudt contacten met andere interne afdelingen en diverse externe partijen, zoals vervoerders, externe magazijnen en (overheids)instanties om alles in goede banen te leiden en eventuele problemen op te lossen.
Je werkt mee binnen het Shipping-team en geeft actief leiding aan dat team, bestaande uit 3 medewerkers. Je rapporteert aan de Site Supply Chain Manager. Je ontwikkelt en voert slagvaardig verander- en verbeterprocessen door gericht op een verdere ontwikkeling van een efficiënte, resultaat- en klantgerichte organisatie. Je zorgt voor de tijdige en accurate beschikbaarheid van rapporten en informatie om logistieke kosten en service te managen.

Jouw profiel

Je hebt een bedrijfskundige of logistieke opleiding afgerond op mbo+ of hbo-niveau en minstens 5 jaar ervaring in een vergelijkbare positie. Je spreekt/schrijft goed Engels en hebt kennis van de verschillende exportdocumenten en vervoersmogelijkheden, inclusief ADR/IMDG/IATA, L/C en douanewetgeving. Verder heb je uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden.

Competenties

  • Motiverend & coachend leiderschap.
  • Veranderdoelstellingen doorvertalen naar acties binnen het team.
  • Analytisch.
  • Resultaat- en klantgericht.
  • Organisatorische kwaliteiten.
  • Innovatief en creatief.
  • Communicatief vaardig (ook in het Engels).
  • Zelfstandig.
  • Flexibiliteit, stressbestendig.

Ons aanbod

Een uitdagende en veelzijdige job, een competitief salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden (waaronder een premievrij pensioen en vergoeding voor je zorgverzekering).

Over Quaker Chemical

Quaker Chemical is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en applicatie van procesvloeistoffen, smeermiddelen en coatings voor de staal- en metaalbewerkingsindustrie en andere maakindustriesectoren. Met meer dan 2000 werknemers in meer dan 20 landen stellen wij onze klanten in staat nog efficiënter te werken en, uiteindelijk, winstgevender te worden. Dit weten wij te bereiken dankzij een grondige kennis van de industrieën die we bedienen en alle daarmee samenhangende onderdelen. Quaker is een wereldwijd opererend, beursgenoteerd bedrijf, dat zich kenmerkt door een unieke cultuur van samenwerking. Carrièregroei van onze medewerkers staat voorop en onze arbeidsvoorwaarden zijn competitief. Het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika is gevestigd in Uithoorn, Nederland. Bezoek www.quakerchem.com voor meer informatie.

Interesse?

Stuur je motivatiebrief en cv ter attentie van Christa Koot via het online sollicitatieformulier.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.