Talentmanagement Unilever focust op supply chain

Unilever

Met een driejarig programma probeert Unilever talenten klaar te stomen om WL2-manager te worden. Tijdens de cursus leren zij over verschillende facetten van de supply chain, waaronder de logistieke hubs binnen de Benelux, meldt HRPraktijk.nl op 5 november 2015.

Unilever zet al jaren vol in op het werven en managen van talent. Tijdens het programma doorlopen de deelnemers alle disciplines binnen de productieketen van Unilever, van fabriek tot eindproducten bij retailers. Vooral in het eerste jaar ligt de nadruk op de supply chain.

Jorrit Bosselaar is al twee jaar HR Business Partner Supply Chain bij Unilever Nederland. Hij opereert op verschillende niveaus, zowel lokaal, Europees als wereldwijd. De supply chain kent volgens hem een interessante complexiteit vanwege de verschillende functieniveaus en de diverse takken van sport. ‘Dat maakt het hele principe van talentmanagement lastig, want het is geen eenheidsworst.’

Knooppunten

‘Je hebt te maken met marketeers en je hebt mensen die bedrijfskunde hebben gestudeerd en goed zijn in planning, maar dat is iets anders dan een technische achtergrond hebben en in staat zijn technische projecten te managen’, meent Bosselaar. Voor Unilever is het daarom belangrijk dat de talenten die het concern werft van alle schakels binnen de supply chain weten waar precies de knooppunten liggen.