Supply Chain Specialist bij Pré Pain

Pré Pain zoekt gedreven toptalent voor de vacature SC Specialist!

10.000.000 kilo heerlijk geurend brood per jaar. 500 verschillende eindproducten. 250 betrokken, nuchtere en gemotiveerde collega’s. 1 (grotendeels) nieuwe state-of-the-art productielocatie met de nieuwste productietechnieken en gemechaniseerde oplossingen. Een supply chain waarin flexibiliteit en service een belangrijke pijlers zijn. En 1 vrije werkplek voor een zelfstandige, proactieve en ambitieuze SUPPLY CHAIN SPECIALIST.

De afdeling Supply Chain & Logistiek van Pré Pain is aan het professionaliseren. Het primaire doel is om de stap te zetten van reactief werken naar proactief. Om dit te realiseren worden de processen Forecasting, Productieplanning, Material Planning, Warehousing en Transport verder verbeterd.

In de functie van Supply Chain Specialist ben je direct verantwoordelijk voor het analyseren en onderhouden van de sales forecast, het beheren van bepalende variabelen ten behoeve van de productieplanning, voorraadbeheer en registratie en analyse van transportkosten versus budget. Daarnaast heb je een kartrekkersrol in het initiëren en implementeren van verbeteringen binnen de gehele afdeling Supply Chain & Logistiek.

Vraagstukken waar jij je onder andere mee bezig gaat houden zijn bijvoorbeeld:

  • Wat is de optimale verhouding tussen de lengte van een productierun versus voorraad- en inkoopkosten?
  • Hoe kunnen we de huidige standaardisatie van de productieplanning verder optimaliseren?
  • Wat is de rol van automatisering en waar zitten optimalisatiemogelijkheden?
  • Wat is de optimale voorraadhoogte van grondstoffen en verpakkingsmateriaal?
  • Hoe verhouden transport- en opslagkosten zich ten opzichte van budget en waar zitten de verbetermogelijkheden?
  • Hoe ziet het huidige assortiment eruit, welke forecast hoort hierbij en waar zien we kansen?

Deze functie betreft een uitdagende mix tussen projectmatige taken en de dagelijkse praktijk. Het vervangen van de productieplanner zal incidenteel ook tot de taken behoren.

De ideale kandidaat voor Pré Pain…

… … beschikt over een ondernemende persoonlijkheid. Je bent nieuwsgierig, neemt geen genoegen met een simpel ‘ja’ of ‘nee’. ‘Waarom?’ is een vraag die voor jou dagelijks centraal staat om processen goed te analyseren. Je bent iemand met een bedrijfskundige blik op organisatieprocessen, waarbinnen SCM jouw expertise-gebied is. Je bent in staat om snel te schakelen tussen verschillende organisatieniveaus en weet anderen te enthousiasmeren voor jouw ideeën.

Daarnaast beschik je over:

  • afgeronde HBO-opleiding (bij voorkeur Bedrijfskunde / SCM / Logistiek & Economie)
  • 3+ jaar ervaring als Demand Planner, Supply (Chain) Planner, Material Planner of Production planner
  • goede Excel-vaardigheden
  • kennis van de Nederlandse en Engelse taal (Duits is een pré)

Goede arbeidsvoorwaarden, opleidingsmogelijkheden en een informele werksfeer

Maar dat is niet het enige wat Pré Pain jou te bieden heeft. Je komt te werken in een hecht team en een organisatie die zich kenmerkt door een no-nonsense, directe, klant- en oplossingsgerichte cultuur. Binnen de afdeling zijn er nog volop verbetermogelijkheden en worden jouw visie en ideeën met open armen ontvangen. De primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend en er zijn ruime mogelijkheden voor opleidingen en cursussen. Je komt direct in dienst van Pré Pain.

Reageren op deze vacature kan via deze link naar de website van Logisch werving en selectie.

Over Pré Pain en Aryzta A.G.

Pré Pain is een 100% dochter van Aryzta A.G., wereldmarktleider in bake-off brood specialiteiten. Pré Pain heeft sinds haar oprichting in 1992 een snelle groei doorgemaakt en is al een aantal jaren toonaangevend in bake-off krokant hardbrood in het vers en diepvriessegment. De klanten van Pré Pain zijn te vinden in de nationale en internationale Foodretail en Foodservice markt.

Op de locatie in Oldenzaal werken circa 250 mensen en vindt het totale proces van productontwikkeling tot en met distributie plaats. Door samenwerking met Aryzta collega’s op alle vakgebieden wordt op internationale schaal gewerkt aan de nieuwste ontwikkelingen in de bakkerijsector.

Kijk voor meer informatie op http://www.prepain.com/

Over Logisch werving en selectie

Logisch is gespecialiseerd in het bemiddelen van HBO- en WO-professionals binnen de vakgebieden Supply Chain, Logistiek en Operations. Wij bemiddelen in zowel vaste functies (werving en selectie) als interim-opdrachten (interim-management) in heel Nederland.

Heb je vragen over de functie, organisatie of procedure? Wij vertellen je graag meer! Neem contact op met Martin Dröge, Recruitment Consultant, via 0610992808 of m.droge@logischwerving.nl