Supply Chain Planner bij Solar Nederland

Vacature supply chain planner Solar Nederland

Ben jij een commerciële en innovatieve Supply Chain Planner? Krijg jij energie van een zo optimaal mogelijke voorraad tegen een zo hoog mogelijke servicegraad? Dan komen wij graag met jou in contact!

Wat ga je doen?

In de functie van Supply Chain Planner balanceer je demand en supply. Je bent de business partner van de afdeling market en sales en verwerkt hun input in een tactische planning, waarmee je (potentiële) knelpunten in de keten identificeert en oplost in het belang van gezamenlijke doelstellingen. Jij bent de driver van het maandelijkse S&OP-proces.

Het doel is ervoor te zorgen dat jij als de spil tussen de diverse afdelingen opereert en als een volwaardige gesprekspartner de interne organisatie dusdanig adviseert dat afdelings-KPI’s (servicegraad, stock turn, etc.) succesvol nageleefd worden.

De Supply Chain Planner is in staat samenwerking te stimuleren in de hele keten en als bruggenbouwer op te treden. De Supply Chain Planner onderscheidt zich door zijn/haar uitstekende beheersing van de gestelde competenties en is in staat met zijn kritische houding anderen binnen de categorie uit te dagen en bij te staan met hun werkzaamheden.

Je rapporteert aan de Manager Supply Chain Planning.

Wat vragen wij van jou?

 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding, in een logistieke of economische richting.
 • Relevante werkervaring in een soortgelijke functie binnen een supply chain omgeving (tenminste 3 jaar).
 • Je bent analytisch sterk, een doortastend persoon en beschikt over uitstekende communicatieve en commerciële vaardigheden.
 • Kennis van SAP en SO99 is een pre.
 • Je hebt affiniteit met techniek.

De collega die wij zoeken is proactief, commercieel en resultaatgericht. Je beschikt over een helikopterview en kan goed prioriteiten stellen. Daarnaast deel je goede ideeën met het team.

Wat kan Solar jou bieden?

 • Ruimte voor eigen initiatief. Wij geloven in de kennis en ervaring van onze medewerkers.
 • Je komt te werken in een team van gedreven en enthousiaste professionals. Daarnaast ben jij dagelijks in contact met een internationaal netwerk binnen de Solar Group en gerenommeerde leveranciers.
 • Werken in een uitdagende markt. Wij durven innovatief te zijn en nemen de eerste stap om kansen te vervullen.
 • Stronger together! Samen met jouw collega’s draag je bij aan het succes onze logistieke performances.
 • Een interessante en uitdagende functie met zicht op een vast dienstverband, een goed salaris en pensioenregeling.
 • Solar biedt jou een uitgebreid en alomvattend inwerktraject. Je krijgt on-the-job trainingen en door middel van het onboarding traject leer je de organisatie en nieuwe collega’s kennen.
 • Ook jouw persoonlijke ontwikkeling is belangrijk voor ons. Je krijgt coaching on-the-job om je commerciële vaardigheden continu te optimaliseren. Verder biedt Solar Nederland voldoende doorgroeimogelijkheden.

Wil je meer weten?

Is deze functie jou op het lijf geschreven en woon je (in de omgeving van) Alkmaar? Neem dan het initiatief en solliciteer vandaag nog! Dit kan tot en met 31 juli via het online sollicitatieformulier. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Frank Elzinga (corporate recruiter), via telefoonnummer 06-83062002. Een digitaal assessment maakt onderdeel uit van onze procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet gewaardeerd.