Supply Chain Media lanceert interactieve IT Subway Map

Interactieve IT Subway Map

Om inzichtelijk te maken welke leveranciers nu welke verschillende soorten supply chain-software aanbieden, introduceerde Supply Chain Media in 2009 de eerste interactieve IT Subway Map. Dit handige overzicht wordt sindsdien jaarlijks geüpdatet en gepubliceerd in Supply Chain Magazine. Inmiddels is er ook een Europese variant ontwikkeld, die verschijnt in de Engelstalige kwartaaleditie Supply Chain Movement. Deze laatstgenoemde kaart is nu ook online beschikbaar en interactief gemaakt. De nieuwe website is gelanceerd tijdens ICT&Logistiek in de Jaarbeurs Utrecht op 30 en 31 oktober 2013.

 

De kaart heeft verschillende metrolijnen die een elk een softwaresoort voorstellen. Zo is er de ERP-lijn, de Supply Chain Visibility-lijn, de Inventory Optimization-lijn, de Sales & Operations Planning-lijn en nog negen andere lijnen. De metrostations worden gevormd door de aanbieders van deze oplossingen. Zij krijgen hun positie toegewezen op basis van het aantal implementaties en het omzetaandeel van de betreffende softwaresoort. Welke andere partijen hen als grootste concurrent beschouwen, is bovendien mede bepalend bij welke andere leverancier ze in de buurt worden geplaatst. Leveranciers dienen vestigingen te hebben in verschillende Europese landen en een minimum aantal klanten en/of omzetaandeel hebben om een station op een specifieke lijn te krijgen.

Gebruikers kunnen met hun muis over een lijn gaan om een korte beschrijving te lezen van het type software. Door te klikken op de lijn wordt deze uitgelicht en daarmee alle leveranciers inzichtelijk die op deze lijn opereren. Door naast een metrolijn te klikken wordt het scherm gereset. Om meer informatie over een betreffende leverancier te zien, kunnen bezoekers van de site klikken op een metrostation zelf. In een pop-up-scherm verschijnt bij sponsorende softwareleveranciers dan meer informatie en/of een link naar de corporate website van de betreffende leverancier.

Supply Chain Media heeft al plannen klaarliggen om de interactieve IT Subway Map in de toekomst door te ontwikkelen.

>>Bekijk de interactieve kaart op www.itsubwaymap.com