Supply Chain Manager bij Prinsen Berning

De Prinsen Berning Groep is een internationale producent van ‘Active Nutrition’ voor klantenmerken, zowel private label als contract manufacturing over de hele wereld.

Onze kernactiviteit is productontwikkeling en productie van een breed scala aan poeders en repen met een specialiteit in eiwit verrijkte producten. We ontwikkelen concepten gericht op gewichtsbeheersing, sportvoeding en andere doelgroep gerichte voeding. Daarnaast produceert Prinsen Berning kwalitatief hoogwaardige ‘Better for you’ producten zoals snacks en instant dranken.

Prinsen Berning is een dynamische en klantgerichte organisatie, die nauw samenwerkt met haar klanten over de hele wereld. De teams in onze Prinsen Berning bedrijven delen best-practices en technische kennis om onze innovatiemogelijkheden te versterken.

In onze productiefaciliteiten in Helmond (NL), Zwartsluis (NL) en Osnabrück (Duitsland) produceren wij onze functionele voedingsoplossingen. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Den Bosch (NL).

Voor de productielocatie in Helmond zoekt Prinsen Berning een

Supply Chain Manager

De functie:

Als Supply Chain Manager sta je midden in de organisatie en werk je nauw samen met andere afdelingen zoals productie, sales, inkoop, finance en project management. Samen met je collega’s zorg je voor verdere professionalisering en leid je de groei van de organisatie in goede banen. Je maakt je onderdeel uit van het Locatie Management Team en rapporteert aan de Plant Manager.

Belangrijkste taken:

 • Aansturen van de afdeling Supply Chain op de productielocatie, o.a. bestaande uit Demand en Supply Planning, S&OP en Customer Service, in totaal 8 medewerkers;
 • Formuleren van het lokale Supply Chain beleid en vertalen naar concrete doelstellingen en acties;
 • Optimaliseren van voorraadniveau’s, fysieke distributie, leverbetrouwbaarheid en leversnelheid;
 • Zorgdragen voor een optimale forecasting en planning;
 • Beheren en reduceren van de logistieke kosten;
 • Verantwoordelijk voor logistieke rapportages en analyses;
 • Opzetten, begeleiden en (mede) uitvoeren van logistieke verbeterprojecten.

Het profiel:

 • Afgeronde opleiding op tenminste hbo-niveau (specialisatie Logistiek);
 • 5 – 10 jaar logistieke ervaring in een FMCG omgeving, bij voorkeur in de foodindustrie;
 • Belangrijke competenties zijn analytisch vermogen, goede communicatieve vaardigheden en een hands-on mentaliteit;
 • Ervaring met SAP is een pre;
 • Leidinggevende ervaring;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, Duits is gewenst.

Aanbod:

Een veelzijdige functie in een groeiende, ambitieuze en professionele internationale onderneming. Prinsen Berning is een bedrijf met een lange historie maar heeft tegelijkertijd een jonge en dynamische bedrijfscultuur. Er heerst een open, ondernemende en collegiale sfeer met korte communicatielijnen. We zijn er trots op bij te dragen aan een gezondere levensstijl in een wereld voor morgen.

Solliciteren:

Geïnteresseerd om bij ons mooie bedrijf te komen werken? Laat dan je sollicitatie en motivatie achter via onze sollicitatiepagina (t.a.v. mevrouw Merlijn Kok, HR-manager).

Het betreft een vacature voor een vaste positie, interim-professionals hoeven niet te reageren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.