Supply Chain Magazine onderzoekt ‘mismatch’ voorraad- en bedrijfsstrategie

digitaal volwassen

Bedrijven worstelen met het in lijn houden van de supply chain-operatie met de strategische koers. Hoe zorg je dat medewerkers de juiste voorraad- en assortimentsbeslissingen nemen met daarbij de langetermijndoelstellingen in het vizier? Om hierover kennis op te doen, lanceren Supply Chain Magazine en Slimstock de Inventory Strategy Survey 2020. 

‘De meeste bedrijven denken dat ze alles kunnen: én de hoogste kwaliteit producten leveren, én het meest efficiënt zijn, én de beste service bieden. Maar dat kan helemaal niet. Je kunt niet Amazon, Apple en Cisco tegelijk zijn.’ Als trendwatcher en hoofdredacteur van Supply Chain Magazine ziet Martijn Lofvers dat nog maar weinig bedrijven hierin duidelijke keuzes maken.

Enorme voorraad

‘Strategische keuzes maken, betekent dat je concessies moet doen’, stelt Jan Kraaijeveld, Business Development Manager bij Slimstock. ‘Ik zie dat veel bedrijven hiermee worstelen, want hoe ver moet je gaan in die concessies? Ik kom wel eens bij bouwgroothandels met in iedere vestiging een enorme voorraad. Vanuit kostenperspectief is dit natuurlijk waanzin, want je kunt ook zeggen: laat mensen lekker online hun spullen bestellen en lever vanuit één centraal dc uit. Hier de juiste balans in vinden en tegelijkertijd trouw blijven aan je strategie, dat is lastig.’

Deelname onderzoek

Bent u supply chain professional bij een voorraadhoudend bedrijf? Dan nodigen Supply Chain Magazine en Slimstock u van harte uit om deel te nemen aan de SCM Inventory Strategy Survey 2020. Door het beantwoorden van een beperkt aantal vragen over uw bedrijfsstrategie en de manier waarop voorraad- en assortimentsbeslissingen worden genomen, krijgt u een spiegel voorgehouden en kunt u zich vergelijken met andere bedrijven. Behoort u tot de koplopers, de middenmoot of blijft u achter en is er werk aan de winkel? Op basis van de onderzoeksresultaten zullen er nieuwe inzichten ontstaan en best practices waarmee de hele (internationale) supply chain community zijn voordeel kan doen.

Klik voor deelname aan de Inventory Strategy Survey NL 2020: www.InventoryStrategySurvey.nl

voorraad