Supply Chain Magazine oktober 2018 | Visibility & Control Towers

Inhoudsopgave Supply Chain Magazine 6

Verschijningsdatum: 5 oktober 2018

Profile Eugene Kersjes

‘Copiers waren vroeger sexy’, zegt Eugene Kersjes, Vice President Ricoh Europe Supply Chain Management. ‘De klanten stonden in de rij voor nieuwe snufjes. Die tijd is voorbij. Het is een commodity-markt geworden en de marges staan onder druk. De uitdaging is om te transformeren naar een supply chain met veel differentiatie per product, kanaal, land.’

Focus op visibility

De behoefte aan visibility in de supply chain groeit. Maar hoe ziet die behoefte eruit? Hebben bedrijven behoefte aan visibility over de inbound, outbound of interne supply chain? En wie heeft volledige end-to-end supply chain visibility die verder gaat dan de eerstelijns leveranciers? Verschillende bedrijven delen hun verschillende inzichten hierover.

Doorbreek serviceparadox

Beter worden maar duurder, of goedkoper maar slechter, is niet zo moeilijk. Lastiger is de uitdaging tegelijkertijd beter én goedkoper te worden. Veel bedrijven worstelen al jaren met deze zogenaamde schijnbaar onbreekbare serviceparadox. De laatste tijd weet echter een select, maar groeiend aantal bedrijven deze paradox te doorbreken, signaleert Alex Tjalsma van Involvation.

Supply Chain Trend Diner

Blockchain? Internet of Things? 3D-printing? Dat zijn niet de trends die ter tafel kwamen tijdens het Supply Chain Trend Diner, 30 augustus in parkrestaurant Anafora in Vleuten. Eerst segmenteren en differentiëren, klonk het advies. En ja, daarna ook innoveren. Supply chain professionals vonden het ter plekke duidelijk lastig om trends van hypes te onderscheiden.

Verder in dit nummer

8 | Nieuws

  • De Verspillingsfabriek wint Duurzame Dinsdag-prijs
  • Dienstverlener DSV lijft e-fulfilmentbedrijf
  • Tony’s Chocolonely verkiest beantracker boven blockchain

13 | IT Subway Map 2018

Gebruik van supply chain software in de cloud groeit hard door, met als belangrijke toepassingsgebieden transportmanagement, supply chain visibility en ordermanagement. Ook profileren supply chain start-ups zich steeds meer in Nederland. Dit zijn de belangrijkste ontwikkelingen in supply chain software in Europa, gevisualiseerd in de SCM IT Subway Map NL 2018.

32 | End-to-End Visibility

Om dit begrip End-to-End Visibility scherp te krijgen, is het noodzakelijk onderscheid te maken tussen strategische, tactische en operationele visibility en tussen een lange- en kortetermijnhorizon. Voor de praktische invulling heeft Supply Chain Media een matrix ontworpen met daarin specifieke functionaliteit voor de benodigde informatiesystemen.

44 | Supply Chain Theater

BLMC, Solventure en Supply Chain Media hebben op de vakbeurs ICT & Logistiek, 7 en 8 november in Utrecht, met hun Supply Chain Theater een eigentijds Forum Romanum of Agora van Athene gecreëerd. Een centrale verzamelplek voor managers en directeuren in supply chain management om kennis te delen, hun netwerk te vergroten, samenwerking te zoeken en met elkaar te discussiëren.

45 | Career Moves

Jeroen Sas stapt over van Curagon, waar hij Director Business Development was, naar Supply Chain Planning Manager bij Sligro Food Group: ‘Het leukste vind ik het om goederenstromen te besturen. Sligro heeft heel veel goederenstromen en deze worden, denk ik, nog niet optimaal bestuurd. Ik probeer de verbindende factor te zijn om daar lijn in te krijgen.’

Neem nu een digitaal abonnement om deze editie ‘Supply Chain Magazine oktober 2018 | Visibility & Control Towers’ niet te missen! 

De volgende editie liever in print ontvangen? Neem dan een print of compleet abonnement.

Profile Eugene Kersjes