Supply Chain Magazine Mei 2022 | Fulfilment

Kirsten de Roo

Op donderdag 5 mei 2022 verschijnt de digitale editie van Supply Chain Magazine, met het thema fulfilment. Deze editie is vanaf die datum online te lezen voor de abonnees. Op dinsdag 10 mei zal de papieren editie bij de printabonnees op de deurmat vallen.

In dit nummer:

14 | Lonneke van Schaik

Maaltijdboxen werden in coronatijd enorm populair. Iedere dag een originele en verse maaltijd op tafel, zonder dat het je tijd kost om recepten te zoeken en boodschappen te doen. De logistiek daarachter is een complexe organisatie. Aan Lonneke van Schaik de taak om bij scale-up Marley Spoon het logistieke netwerk mee te laten groeien met het aantal klanten.

26 | Snelheidsrace in e-fulfilment

De snelheidsrace in e-fulfilment is nog maar net begonnen. Terwijl de straten in onze steden worden gedomineerd door maaltijdbezorgers en flitsbezorgers, vragen retailers zich af of levertijden van 15, 30 of 60 minuten ook haalbaar zijn voor non-foodproducten. Gezien de ontwikkelingen in Azië is het antwoord ja, maar dan moet de supply chain wel anders ingericht en beter geïntegreerd zijn.

36 | Supply chain als slagveld

Schaarste, onvoorspelbare vraag, inflatie, sancties, stokkende toevoerketens; het zijn omstandigheden vergelijkbaar met een oorlogseconomie. Volgens supply chain-directeur Roberto Crippa van IWT, een dochterbedrijf van Tecniplast, kunnen bedrijven veel leren van hoe de krijgsmacht hiermee omgaat. Hij deed een uitgebreide pilot met de mission command-filosofie.

46 | Op zoek naar perfecte match

In haar boek ‘De perfecte match’ laat recruitmentstrateeg Kirsten de Roo zien hoe je in een oververhitte arbeidsmarkt toch het juiste personeel aan je kunt binden. Supply Chain Magazine vroeg haar om vanuit haar expertise te reflecteren op vijf typische supply chain-functies. ‘Iemand binnenhalen die precies zo is als jij, gaat je waarschijnlijk niet helpen je doelen te bereiken.’

Verder in dit nummer onder andere:

Neem nu een lidmaatschap op Supply Chain Magazine om deze editie niet te missen!