Supply Chain Magazine Maart 2022 | Europa

Supply Chain Magazine Europa

Op donderdag 24 maart 2022 verschijnt de digitale editie van Supply Chain Magazine, met het thema Supply Chain Europa. Deze editie is vanaf die datum online te lezen voor de abonnees. Op vrijdag 25 maart zal de papieren editie bij de printabonnees op de deurmat vallen.

In dit nummer:

14 | Niels Maas

Mepal, leverancier van producten voor het bewaren en meenemen van eten en drinken, groeit hard in bestaande markten en ontwikkelt tegelijkertijd nieuwe. Tel dat op bij een hernieuwing van het ICT-landschap en het is duidelijk dat de dagen van COO Niels Maas zich snel vullen met allerlei strategische uitdagingen. Terwijl de kracht van Mepal van oudsher juist is om uit te blinken in de details.

22 | Onvoorspelbare planning

De onzekerheid en onvoorspelbaarheid in supply chains is de afgelopen jaren flink toegenomen. Veel bedrijven worstelen met hun supply chain planning. Nieuwe technologieën zoals artificiële intelligentie en machine learning kunnen helpen om de demand planning en daarmee de hele supply chain planning te verbeteren. Maar steeds meer experts stellen dat meer nodig is dan dat.

31 | Machine learning is black box

De technologieën van control towers, visibility en machine learning in supply chain planning staan volop in de belangsteling. Supply Chain Magazine heeft enkele voorspellingen hierover van bekende analistenbureaus voorgelegd aan enkele supply chain-directeuren in Nederland. ‘Machine learning blijft toch een black box, en onze ingebakken neiging om het beter denken te weten, is hardnekkig.’

36 | Reshoring in stroomversnelling

Zestig procent van de bedrijven uit Europa en de VS is van plan om productie uit Azië terug naar de eigen regio te halen, blijkt uit onderzoek van Supply Chain Magazine en adviesbureau Buck Consultants International. Directies zijn tijdens de pandemie geschrokken van de kwetsbaarheid van hun ketens en kiezen voor make in region, sell in region-concepten.

Verder in dit nummer onder andere:

Neem nu een lidmaatschap op Supply Chain Magazine om deze editie niet te missen!