Supply Chain Magazine juni 2022 | Innovatie & Trends

Supply Chain Magazine juni 2022 - Innovatie Trends

Op donderdag 23 juni 2022 verschijnt de digitale editie van Supply Chain Magazine, met het thema Innovatie & Trends. Deze editie is vanaf die datum online te lezen voor de abonnees. Op vrijdag 24 juni zal de papieren editie bij de printabonnees op de deurmat vallen.

In dit nummer:

14 | Marco Eggink

De stip op de horizon van de Hellendoornse ijsfabriek van Ben & Jerry’s, waar het bedrijf ambachtelijke recepten op hightech-wijze bereidt: geen enkele waste meer. ‘We willen laten zien dat je voedselverspilling in het productieproces van ijs volledig kunt uitbannen.’ Fabrieksdirecteur Marco Eggink legt uit hoe automatisering en vooral digitalisering hierbij helpen.

25 | Herziening inkoopfunctie

Een hechte, strategische samenwerking met je belangrijkste leveranciers is het geheime wapen om als bedrijf de huidige supply chain-uitdagingen te doorstaan. Om dit bereiken, is wel een complete herziening van de inkoopfunctie nodig, schrijven vier topexperts van de Boston Consulting Group in het boek Profit from the source. Langzaam verandert de status van inkopers binnen een bedrijf.

30 | Succesvolle transformatie

Innovatie is noodzakelijk om supply chains van begin tot eind te digitaliseren, integreren en verduurzamen. Daardoor verkeren supply chains continu in transformatie. Maar wat is nodig om die transformatie tot een succes te maken? Het inNOWvate Supply Chain Event laat zien dat succes start met een goed verhaal, opgehangen aan een purpose. ‘Alles draait uiteindelijk maar om één ding: connecting the dots.’

42 | De Alignment puzzel

Bij veel bedrijven werken de verschillende afdelingen nog steeds in silo’s en is alignment nog ver te zoeken. In het boek De Alignment Puzzel analyseren de vier auteurs de oorzaken van deze verzuiling en geven duidelijk en praktisch aan hoe processen moeten worden ingericht om gezamenlijk aan hetzelfde doel te werken. Supply Chain Magazine sprak met de auteurs.

Verder in dit nummer onder andere:

Trendvisies:

14 Peter Tielemans, Principal Consultant bij Involvation
16 André Vriens, Managing Partner en Senior Consultant bij EyeOn
24 Sami Salminen, Director Integrated Demand Supply Planning bij Chainalytics
27 Renee van Marlen, Sales Consultant bij Brunel
36 Thomas Johannes Brückner, Head of Digital Supply Chain bij SAP Nederland
38 Peter Tomlinson, Director of Data bij Zencargo
45 Henk-Jan van Donkelaar, Managing Director Central Europe & CSO Consafe Logistics
46 Jan Kraaijeveld, Sales Director bij Slimstock
50 Onno van Capelleveen, algemeen directeur van DPA
52 Maarten Baltussen, Regional VP Europe bij Blue Ridge
54 Michel van Buren, directeur van BLMC

Neem nu een lidmaatschap op Supply Chain Magazine om deze editie ‘Supply Chain Magazine juni 2022 | Innovatie & Trends’ niet te missen!