Supply Chain Magazine juni 2018 | Digitalisatie & Trends incl. trendinterviews

Supply Chain Magazine 4

Inhoudsopgave Supply Chain Magazine 4

Verschijningsdatum: 14 juni 2018

18 | Profile Robert-Jan van den Bos

Aan Robert-Jan van den Bos, director Global Supply Chain bij farmaceutisch bedrijf Amgen, de taak om de processen zo veel mogelijk te verbeteren zonder de kwaliteit van producten en service in gevaar te brengen, ‘want wij hebben directe impact op het leven en welzijn van mensen’. Zijn intuïtie helpt hem een goede richting te kiezen en die te onderbouwen met feiten en cijfers.

24 | Digitaal geen nieuw speeltje

Bas Voeten, director bij PwC Nederland, zegt de digitalisering volop te omarmen. Maar hij predikt rationeel te kijken naar digitale technologie en niet te denken: ‘We hebben een nieuw speeltje, laten we het gebruiken’. Ook bepleit hij nieuwe technologieën in bestaande bedrijfsprocessen te integreren ‘daar waar ze daadwerkelijk waarde toevoegen’.

26 | De belofte van blockchain

De belofte van blockchain is groot. Inzet van deze technologie leidt tot transparantere, efficiëntere en snellere supply chains, die mogelijk ook eerlijker en duurzamer zijn. Niet vreemd dus dat iedereen praat over blockchain. Maar de technologie is nog jong en kent vele uitdagingen. Hoe kunnen bedrijven het beste starten met blockchain?

40 | Durf te falen

Faalexpert Paul Iske, Chief Failure Officer aan het Instituut van Briljante Mislukkingen, inspireerde bezoekers van inNOWvate: ‘We moeten met z’n allen omarmen dat je veel meer leert van mislukkingen dan van succes. We maken altijd plannen waarin we in een rechte lijn van A naar B gaan, maar we weten allemaal dat de werkelijkheid veel grilliger is.’

Verder in dit nummer

9 | Nieuws

• LuckaBox Supply Chain Start-up of the Year
• Fons Trompenaars: ‘Diversiteit zet aan tot innovatie’
• EGS wint German Dutch Logistics Award 2018

Trendinterviews

32 Tijmen Muijs, supply chain-strategiespecialist bij BLMC Supply Chain Optimization
34 Pieter Bauwens, principal, en Erik Diks, managing director Chainalytics
36 Johan Looijmans, business development manager bij Ctac
39 Meinderdjan Botman, Chief Commercial Officer bij DSV Solutions
43 Alex Tjalsma, partner bij Involvation
44 Martin Verwijmeren, CEO bij MP Objects
47 Bas Voeten en Jaap-Willem Bijsterbosch, PwC
51 Jan Kraaijeveld, sales & business development bij Slimstock
53 Michel van Buren, managing director bij Solventure Nederland
54 Fabrice Maquignon, CEO bij Transwide & Teleroute

37 | Bram Desmet

Hoe komen supply chain professionals af van hun Calimero-houding? Door precies te snappen hoe supply chain bijdraagt aan de financiële bedrijfsresultaten en niet alleen in kosten. Dit stelt Bram Desmet in zijn recente boek dat de bedrijfsstrategie koppelt aan de supply chain en financiële prestatie-indicatoren. Een interview met de auteur.

45 | Finale Supply Chain Professional 2018

Drie kandidaten strijden woensdag 20 juni in Fort Vechten om de prestigieuze titel Supply Chain Professional 2018: Mark van Abeelen (Ricoh), Joost Donkers (FrieslandCampina) en Hans Omvlee (Bunge Loders Croklaan). Met een korte pitch over innovatie tijdens inNOWvate lieten ze zien waarom zij kans maken om de opvolger te worden van Anouk Wissink, de winnaar van 2017.

Meer lezen? Vraag een gratis editie aan en neem een abonnement op Supply Chain Magazine!

SCM4